Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum’a sorduğu önergede; “Kocaeli'nin Körfez ilçesine bağlı Hereke, günümüzde eski dokusundan uzak, sahipsiz bırakılmış durumdadır.” diyen Türkkan, Bir zamanlar halıcılığın merkezi olarak bilinen ve turistik bir kent olarak gündem yaratan Hereke’nin, bugün adeta kırsal kesimde bulunan bir köy durumuna düşürüldüğünü yazdı. Türkkan;“Herekeliler kentlerinin eski, canlı günlerine dönmesini istemektedir.” ifadesini kullandı.
İşte Türkkan’ın soruları;
1-Hereke’nin canlanması ve eski günlerine kavuşması için birtakım projeler geliştirilmesi düşünülmekte midir?
2-Bu konuda yürütülen ve yürütülmesi düşünülen projeler hangileridir, bu projelerin ne zaman tamamlanması düşünülmektedir?
3-Hereke’nin tarihi, kültürel ve turistik özelliklerini hiçbir zaman kaybetmemesi ve bu özelliklerini her zaman koruyabilen önemli bir yerleşim bölgesi olması için kalıcı birtakım tedbirler alınması düşünülmekte midir, bu tedbirler neler olacaktır?
4-Hereke Halısı’nın karakteristik özelliğini yitirmemesi, Hereke’nin halıcılığın merkezi olma özelliğini kaybetmemesi ve nesilden nesile aktarılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ortaklaşa gerçekleştirilen çalışmalar bulunmakta mıdır, bu konuda başka projeler de geliştirilmesi düşünülmekte midir, bu projeler nelerdir?
İYİ Partili Türkkan Hereke’de yaşanan sağlık hizmetleri sıkıntısı ile ilgili olarak da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan sorduğu sorulara cevap istedi.
Önergesinde;
“Kocaeli’nin Körfez ilçesine bağlı Hereke’de, sağlık hizmetleri açısından sıkıntılar bulunmaktadır.” diyen Türkkan, doktor ve sağlık personeli eksikliği sıkıntısı yaşayan Herekelilerin, ambulans taleplerinin çok geç karşılanması nedeniyle de mağdur olduğuna vurgu yaptı. Bu durumun, hastaların acil ihtiyaçlarının karşılanması bir yana, hayatını kaybetmesine neden olacak telafisi mümkün olmayan sonuçlara kadar vardığını ifade eden Türkkan, Herekelilerin sağlık hizmetleri konusunda yaşanan sıkıntıların bir an önce giderilmesini talep ettiğini vurguladı.
İşte Türkkan’ın Bakan Koca’ya yönelttiği sorular:
1-Kocaeli’nin Körfez ilçesine bağlı Hereke’de doktor ve sağlık personeli sayısı kaçtır?
2-Hereke’deki doktor ve sağlık personeli sıkıntısının giderilmesi için bu konuda yeni bir düzenleme yapılması ve doktor ve sağlık personeli sayısının artırılması düşünülmekte midir?
3-Herekeliler ambulans talebi konusunda neden sıkıntı yaşamaktadır, bu konuda koordinasyon nasıl sağlanmaktadır?
4-Ambulans talebinin geç karşılanmasının, hastaların acil ihtiyaçlarının karşılanması bir yana hayatını kaybetmesine neden olacak telafisi mümkün olmayan sonuçlara kadar varması karşısında Bakanlık olarak yeni bir düzenleme yapılması düşünülmekte midir, bu düzenlemeler neler olacaktır?
5-Herekelilerin sağlık hizmetleri konusunda yaşadığı sıkıntılar ne zaman giderilmiş olacak, Hereke tam anlamıyla sağlık hizmetine ne zaman kavuşacaktır?