BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Başiskele'de bayram temizliği

Başiskele Belediyesi, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi ilçenin dört bir yanında temizlik seferberliği başlattı. 

09 Mayıs 2021 07:26
Başiskele'de bayram temizliği

Koronavirüs salgını boyunca ilçe genelinde temizlik çalışmalarını periyodik olarak sürdüren Başiskele Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçeyi bayrama hazırlıyor. Topyekun bir şekilde bayram temizliğine girişen belediye ekipleri, Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan  tam kapanma nedeniyle boş kalan cadde ve sokaklarda, cami avlularında, vatandaşların ortak kullanım alanlarında  kapsamlı şekilde temizlik çalışması gerçekleştirdi. Özel solüsyonlu artezyen su dolu tankerlerle sokak ve caddeleri pırıl pırıl yıkayan ekipler, daha temiz ve daha sağlıklı Başiskele için gece gündüz demeden çalışarak kenti bayrama hazırlıyor.
 
EVSEL VE MOLOZ ATIKLAR SÜRATLE TOPLANDI
 
Tam kapanma sürecinde evsel atıkların yanı sıra vatandaşların bağ, bahçe işlerine yoğunlaşması dolayısıyla moloz ve bitki atıklarının da artmasıyla ilçede çevre ve görüntü kirliliğinin oluşmaması için belediye ekipleri 7/24 teyakkuzda oldu. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçenin her bir noktasında bulunan çöp konteynerları çevreye olumsuz bir görüntü vermeden ve kötü koku yaymadan toplandı. Çöp taksi araçları vasıtasıyla çöp konteynerları etrafına bırakılan moloz atıklar, bağ, bahçe ve diğer atıklar süratle temizlendi. Ayrıca ekipler, çöp konteyner yıkama ve dezenfekte aracıyla özellikle kötü koku ve kirliliğe neden olan evsel atık konteynerlerini yıkama ve dezenfekte işlemlerini gerçekleştirdi.
 
GÜNDE 45 BİN METREKARELİK ALANDA ÇİM BİÇME
 
Tam kapanma sürecinde tüm birimleriyle sahada olan Başiskele Belediyesi, çim biçme ve yabani ot temizliğine bu hafta da devam etti. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi yoğun bir çalışma temposuna girerek ilçe genelinde günde 45 bin metrekarelik alanda çim biçme ve yabani ot temizliği gerçekleştirdiler.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.