BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

İşte Erdoğan'ın kutsal ittifak planı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Saadet Partisi’ni Cumhur İttifakı’na çekerek “Kutsal İttifak” kurmak istediği öğrenildi. Erdoğan'ın, çok parçalı bir strateji oluşturduğu aktarılırken, SP’li kaynaklar ise Oğuzhan Asiltürk’ün kongrede genel başkan adayı olarak çıkaracağı ismin Prof. Dr. Mete Gündoğan olacağını ifade etti. 

17 Haziran 2021 16:18
İşte Erdoğan'ın kutsal ittifak planı

Siyasetteki ittifak hesapları, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ün başlattığı kongre harekatı ile yeniden gündeme geldi.

Ocak ayında Asiltürk ile sürpriz bir görüşme gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyaretinin amacının ittifaka yönelik olduğunu da açıklamıştı.

Bu ziyaretten aylar sonra Oğuzhan Asiltürk sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarla Saadet Partisi yönetimine eleştirilerde bulundu ve kongrede Temel Karamollaoğlu’nun karşı liste çıkaracaklarını açıkladı.

ERDOĞAN'IN "KUTSAL İTTİFAK" PLANI

Yeniçağ’a konuşan AKP kaynakları ise, Saadet Partisi’nde yaşananları Erdoğan’ın “kutsal ittifak” hamlesi olarak açıkladı. Parti çevrelerinde, Erdoğan’ın SP üzerinden çok parçalı bir strateji izlediği ifade ediliyor.

AKP’li kaynaklar, iktidar partisinin oylarında yaşanan kayıpta muhafazakâr seçmenlerin de önemli bir yer tutmaya başladığını belirterek, “Muhafazakâr oyların ittifak içerisinde kalması için Saadet Partisi büyük önem taşıyor. Saadet Partisi’nin muhafazakâr kitlede ciddi bir psikolojik etkisi var. AK Parti’den kaçan muhafazakâr oyların çoğunluğu kararsızlar içerisinde. Yani gidecek yer arıyorlar. Saadet Partisi’ni bir alternatif olarak görüyorlar. Bu sebeple Cumhurbaşkanımız Saadet Partisi’nin Cumhur İttifakı’na katılmasına çok önem veriyor.” dedi.

AKP’li bir yetkili ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AKP, MHP ve SP’den oluşacak bir ittifakı 1991 seçimlerindeki Refah Partisi, Milliyetçi Çalışma Partisi ve Islahatçı Demokrasi Partisi’nin yaptığı, Türk siyasi tarihine “kutsal ittifak” olarak geçen yapıya benzettiğini belirtti.

AKP’de hakim olan görüşün, SP’nin dahil olması durumunda ittifak içerisinde kalacak olan muhafazakar oyların Cumhurbaşkanlığı seçiminde de muhalefetin adayına gitmeyeceği yönünde olduğu aktarıldı.

Erdoğan’ın bu şekilde Saadet Partisi ile Gelecek ve DEVA Partileri arasında bir ittifak kurulmasının da önüne geçmek istediği de aktarıldı.

İŞTE ASİLTÜRK’ÜN GENEL BAŞKAN ADAYI OLARAK DÜŞÜNDÜĞÜ İSİMLER

Diğer yandan Oğuzhan Asiltürk, Karamollaoğlu’nun karşısına aday olarak çıkarmak için üç ismin üzerinde duruyor.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi olan ve Erdoğan’a yakınlığı ile bilinen Prof. Dr. Mete Gündoğan aday olarak düşünülen isimler arasında en güçlü isim.

Saadetli Partili kaynaklar, Asiltürk ile Mete Gündoğan’ın Havlucu Ahmet Efendi Tarikatı’na mensup olduklarını ve buradan bir yakınlıkları olduğunu belirtti.

Diğer iki ismin ise, SP Başkanlık Divanı üyesi İlyas Tongüç ve Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan’ın olduğu aktarıldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393