BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Batı Trakya Türkleri’nden gazeteci Murat Yoldaş’a plaket

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmit Şubesi Yöneticilerimiz tarafından İzmit’in en önemli ve en sevilen gazetecilerinden Murat Yoldaş’a mesleğe veda etmesi dolayısıyla plaket ve hediye takdim edildi.  

19 Haziran 2021 21:42
Batı Trakya Türkleri’nden gazeteci Murat Yoldaş’a plaket

Şube Başkanımız Yüksel Öztürk katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasına şu şekilde devam etti; “Murat Yoldaş İzmit’in en değerli, en önemli gazetecilerinden biri olmasının yanında 7’den 70’e herkes tarafından sevilip sayılan örnek bir kişi, örnek bir insandır. Şehrin tüm paydaşları tarafından sevilmeyi ve saygı görmeyi başarmış nadide insanlardan biridir. Sayın Yoldaş son derece naif ve örnek alınması gereken birçok özelliği bulunan değerli bir büyüğümüzdür.

Görev yaptığı süre içerisinde herkese destek olmaya çalışmış, herkesin yanında olmuştur. Tüm bunların yanısıra uzun yıllardır derneğimizin gerçekleştirdiği tüm faaliyetlerde yanımızda olmuş, sesimizi duyurmamızda büyük katkı sağlamıştır. Murat Yoldaş içimizden biri, büyük ailemizin bir parçasıdır. Kendisini her zaman sevgi, saygı ve muhabbetle anacağız. Bundan sonraki yaşantısında kendisini yine aktif yaşamın içinde görmek en büyük dileğimizdir, kendisinin engin tecrübesiyle şehrimize daha çok hizmet vereceğine olan inancımız ise tamdır. Camia olarak kendisine tüm sevdikleriyle birlikte yaşayacağı sağlıklı, huzurlu ve mutlu uzun bir ömür diliyor, bugüne kadar derneğimize vermiş olduğu destekler dolayısıyla teşekkür ediyorum.”

Başkanımızın konuşmalarının ardından söz alan değerli gazeteci Murat Yokdaş ise mesleki hayatı ile ilgili dernek yöneticilerimizi bilgilendirdi; “1962 yılında İzmit’te doğdum. 1983 yılında igazeteciliğe Milli Gazete’de başladım. Kocaeli Gazetesi’nde muhabir boşluğu olmuş, bana bu görevi teklif ettiler. Kocaeli Gazetesi’nde yarım gün olarak başladım ama daha sonra tam güne döndü 1987 yılından itibaren Özgür Kocaeli Gazetesi’nde kadrolu olarak çalışmaya başladım. O günden bugüne hep Özgür Kocaeli Gazetesi’nde oldum.

Hürriyet, Sabah, Türkiye, Meydan Gazetesi gibi ulusal gazetelerde fahri muhabirlik yaptım. Zaman zaman haber müdürlüğü de yaptım. Çoğunlukla muhabir olarak çalıştım. Gazetecilik çok güzel bir meslek. Dünyaya bir daha gelecek olsam yine gazeteci olmak isterdim. Derneğin çok uzun zamandan beri faaliyetlerinin içindeyim. Uzun yıllardır yapmış olduğu faaliyet ve etkinliklerle her zaman derneğimizin yeri bir başka olmuştur benim için. Derneğimizin şehir ve ülkemiz içinde önemi büyüktür. Milli bir dava derneği olmanız nedeniyle görevinizin ağır olduğunu farkındayım. Sizlere başarılar diliyorum. Batı Trakya’yı da gezip görme şansım oldu. Gerçekten çok güzel yerler ve insanları çok misafirperver. Batı Trakya Türk Azınlık mensuplarına selamlarımı iletiyorum, inşallah en yakın zamanda tüm haklarına eksiksiz olarak kavuşurlar.”

Konuşmaların ardından dernek başkanımız tarafından değerli gazeteci Murat Yoldaş’a plaket takdiminde bulunuldu. Çeşitli hediyelerinde verildiği program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. Değerli gazeteci Murat Yoldaş’a uzun yıllardan beri derneğimize vermiş olduğu desteklerden dolayı bir kez daha teşekkür ediyor, bundan sonraki süreçte sağlık, sıhhat ve afiyetler diliyoruz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.