banner410

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Kurtuluş kutlamaları Sarısu’da da sürecek

İzmit Belediyesinin şehrin düşman işgalinden kurtuluşunun 100.yılına özel olarak hazırladığı genişletilmiş kutlama programlarının ikinci bölümü 1-4 Temmuz arasında Sarısu’da sürecek. 

20 Haziran 2021 11:52
Kurtuluş kutlamaları Sarısu’da da sürecek

İzmit Belediyesinin, şehrin düşman işgalinden kurtuluşunun 100.yılına özel olarak hazırladığı birbirinden etkileyici ve iz bırakacak etkinlikler ikinci bölümünde Sarısu’da sürecek. 28 Haziran 1921’de işgalci güçlerden tamamen temizlenerek Türk Bayrağı’nın göndere çekildiği İzmit’te program; tıpkı 1922 yılında yapılan ilk kutlama etkinliğinde yapıldığı gibi, canları pahasına topraklarımızı müdafaa eden aziz şehitlerimiz için mevlit okunması ve halka helva ikram edilmesiyle başlayacak. 

1 TEMMUZ’DAN İTİBAREN

Sürpriz organizasyonlar ve halkın bayraklarıyla sokağa çıkarak kortej oluşturacağı programla sürecek olan etkinlikler ikinci ve üçüncü gününde İzmit Kent Meydanı’nda yapılacak. Bu yıl etkinlik yelpazesini genişleten İzmit Belediyesi, Milli Mücadele döneminde düşmana direniş göstermek için genci yaşlısı, eli silah tutan herkesin cephelere koştuğu, Kefken’den başlayan milis yapılanmasıyla İzmit Körfezi’ndeki düşman savaş gemilerinin direncini kıran kahraman Kandıra bölgesine taşıyacak.

SARISU KAMPI’NDA 4 GÜN

28 Haziran 100.Yıl Kurtuluş Etkinlikleri dördüncü günden itibaren İzmit Belediyesi’nin sahibi olduğu Kandıra’daki Sarısu Gençlik Kampı’nı merkeze alarak devam edecek. İzmit Belediyesi 1 Temmuz Perşembe gününden itibaren birbirinden farklı organizasyonlarla vatandaşlara eğlenceli, heyecanlı, macera dolu ve coşkulu anlar yaşatacak. Kentin güzelliklerini, doğanın huzurunu ve Sarısu Gençlik Kampı’nın nezih ortamını halka sunacak olan İzmit Belediyesi unutulmaz anlar yaşatacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.