BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Kaan Dobra ve eşi Sylvia Dobra Atatürk Müzesi’ne hayran kaldı

Kocaelispor’un efsane golcüsü Kaan Dobra’nın Atatürk hayranı olan eşi Sylvia Dabrowski, İzmit Belediyesi Atatürk Evi Müzesi’ni gezdi. Gözleri dolan Sylvia Hanım, “Müzeyi çok beğendim” dedi 

21 Haziran 2021 04:15
Kaan Dobra ve eşi Sylvia Dobra Atatürk Müzesi’ne hayran kaldı

‘Kaan Dobra’ olarak tanınan Roman Dabrowski, 8’i aralıksız toplam 10 sezon Kocaelispor’da forma giydi. Kocaelispor’un en golcü ismi olan Kaan Dobra 1994 yılında Kocaelispor ile el sıkışarak Polonya’dan İzmit’e geldi. Bir daha İzmit’ten ayrılmayan Kaan Dobra ve eşi zaman içerisinde tanımaya başladıkları Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk hayranı oldu. Kocaelispor’un efsane ismi Kaan Dobra ve eşi Sylvia Hanım, İzmit Belediyesi Atatürk Evi Müzesi’ni ziyaret etti. Dobra çiftine aile dostları Ayhan Gedikli ve İzmit Belediyesi Meclis Üyesi Halil İnciel de eşlik etti.

GÖZLERİ DOLARAK GEZDİ

Atatürk’e olan sevgisini ve ilgisini sık sık dile getiren Sylvia Dabrowski, Atatürk Evi Müzesi’ne davet edildi. Atatürk Evi Müzesi’ni İzmit Belediyesi rehberi eşliğinde gezen ve Ulu Önder’e ait eşyaların hikayelerini dinleyen Dabrowski Ailesi ve aile dostları Gedikli duygularını gizleyemedi. Özellikle Başkomutan’ın son içtiği kahve fincanının anlatıldığı kısımda gözleri dolan ve etkilendiğini gizleyemeyen Sylvia Dabrowski’nin Atatürk’e duyduğu katbekat hayranlık arttı. Sylvia Hanım, gezinin sonunda meclis üyesi İnciel’e de kendisine hediye ettiği kitaptan dolayı teşekkür etti.

MERAKLA ARAŞTIRDIM

Atatürk’e hayranlığını ve Türk milletine kazandırdıklarını dile getiren Slyvia Dabrowski, “Eşimin arkadaşı böyle bir müze olduğunu belirterek tavsiye etti. Atatürk’e olan ilgim her yerde fotoğrafını görmemle başladı. Türkiye’ye ilk geldiğimde paralarda, duvarlarda, kitaplarda, her yerde onun fotoğrafı vardı. Merak ettim ve araştırmaya başladım. Çocuğum okula gittiğinde kim olduğunu daha iyi öğrenmeye başladım. Öğrendim ki; ne kadar önemli bir insanmış. Atatürk Evi Müzesi’ni çok beğendim. Beni en çok duygulandıran; son içtiği kahvenin fincanı oldu” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.