banner411

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

ASM çalışanlarına ek ödeme ivedilikle verilmelidir! 

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Erdal Yıldırım, Hastanelerde aşı odalarında görev yapan sağlık çalışanlarına ilave ek ödeme verilmemesi yanlıştı, düzeltildi. Fakat aşılamada rekorlar kıran Aile Sağlığı Merkezlerinde görev yapan sağlık çalışanlarımızın mağduriyeti sürüyor, dedi. 

24 Haziran 2021 18:06
ASM çalışanlarına ek ödeme ivedilikle verilmelidir! 

Pandeminin başından bu yana sağlık sisteminin tüm çalışanları son derece yoğun bir tempoda çalışarak Covid-19 ile mücadele etmektedir. Bu süreçte hastanelerde poliklinik hizmetlerinin aksamaması için bu sorumluluk Aile Hekimliğine aktarıldı. Bu noktada ASM’ler her mahallede hizmet verdikleri için pozitif hastalar ve temaslılar ASM’lerden büyük sağlık hizmeti desteği aldı.

Başkan Yıldırım, salgın döneminde hiçbir görevi eksik etmeyen Aile Sağlığı Çalışanlarımız Covid-19 aşılamasında da ön planda yer almaktadır. Buna rağmen Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarımız üvey evlat muamelesi görmekte, ek ödemede alamamaktadır. Söz verilmiş olduğu halde ihmal edilen ASM’lere ek ödemeler ivedilikle yapılmalıdır, dedi.

KAMU DIŞI AİLE SAĞLIĞI ÇALIŞANLARININ KADRO ÇİLESİ!

Başkan Yıldırım, Aile Sağlığı Merkezlerinde görev yapıp da Kamu Dışı Aile Sağlığı Çalışanları olarak adlandırılan emekçilerin mağduriyetine değinerek; her işi yapmalarına rağmen özlük, mali ve sosyal pek çok haktan mahrumlar, dedi.

Kamu güvencesi olmadan Aile Sağlığı Merkezlerinde istihdam edilen hemşire, ebe ve acil tıp teknisyenleri, Kamu hizmeti sunuyorlar ama kamu güvenceleri yok diyen Başkan Yıldırım, Mahalle aralarında ve köylerdeki Aile Sağlığı Merkezlerinde toplumun her kesimine sağlık hizmeti veriyorlar ama kamu dışı çalışanlar olarak adlandırılıyorlar. Diğer meslektaşları ile aynı işi yapıyorlar ama kamu dışı istihdam edildi bahanesi ile aynı haklara sahip değiller, biran önce kadroya alınarak iş güvencesine kavuşmalılar, dedi.

Başkan Yıldırım, bu zorlu şartlarda devletine ve milletine hizmet eden birinci basamaktaki mücadelenin isimsiz kahramanları Aile Sağlığı Merkezi Çalışanı arkadaşlarımız şunu asla unutmasınlar. Bizim öncelikli amacımız; kim olursa olsun, hangi sendikaya üye olursa olsun sağlık çalışanların tamamının en iyi mali ve özlük haklarına kavuşmalarını sağlamaktır. Dün olduğu gibi bugün de mücadele ediyoruz. Hep birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz!

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393