BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Çiftçiye elektrikte KDV ve TRT payı istisnası için kanun teklifi 

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, tarımsal üretim amaçlı kullanımda geçerli olmak üzere çiftçiye KDV ve TRT payında istisna tanınması amacıyla “Katma Değer Vergisi Kanununda ve Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Gelirleri Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi”ni TBMM Başkanlığına sundu. 

25 Haziran 2021 15:10
Çiftçiye elektrikte KDV ve TRT payı istisnası için kanun teklifi 

Tarhan, “Daha önce Katma Değer Kanununa eklenen düzenleme ile tarım sektörüne destek amacıyla yem ve gübrede KDV istisnası getirilmek suretiyle vergi oranı sıfırlanmıştı. Ancak çiftçinin bir diğer önemli gider kalemi olan elektrikte KDV oranı genel oranda uygulanmaya ve TRT Gelirleri Kanunu gereğince TRT payı alınmasına devam ediliyor. Bu da çiftçimizin girdi masraflarında önemli bir yük oluşturuyor.” dedi.

Tarhan : “Çiftçinin omzundaki mali yükleri azaltmalıyız”

Ülkemizde ve dünyada tarım ve tarım ürünlerinin stratejik ürün olma özelliğinin her geçen gün arttığına dikkat çeken Tarhan, şunları söyledi; “Dünya piyasalarında tarım ürünleri üzerinden de sürdürülen politikalar dikkat çekiyor. Nitekim dünya nüfusunun artmasıyla tarım ürünlerinin stratejik öneminin daha da artacağı hepimizin bildiği bir gerçek. Bu nedenle Gümrük Birliği uygulamasında tarım sektörü desteklenebilir sektör olmaya devam ederken bizim de çiftçimizin üzerindeki mali yükleri azaltacak tedbirleri almamız tarımsal üretimi desteklemek yönünde atılacak önemli bir adımdır.” 

 

Tarhan, TBMM’ye sunduğu teklif ile tarım sektöründe önemli gider kalemleri arasında yer alan elektrik maliyetinin düşürülmesi için vergi yükünün azaltılmasını, bu kapsamda tarımsal üretimde kullanılan elektriğe KDV istisnası tanınması ve yine tarımsal üretimde kullanılan elektrikte TRT payının kaldırılmasını amaçladıklarını kaydetti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.