BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

 Güvenlik amiri önce çöpe sürüldü, sonra işten atıldı 

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy yaptığı açıklamada, CHP’li Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in 31 Mart yerel seçimlerinden sonra,  İzmit Belediyesinde çalışanlar üzerinde kurulan baskı, mobbing, sürgün ve işten çıkarmaların olağan hale geldiğini ve son olarak da güvenlik amiri olarak görev yaparken  temizlik işleri müdürlüğü çöp toplamaya gönderilen Süleyman Gökbudak’ın işten çıkarıldığını ifade etti.  

25 Haziran 2021 07:12
 Güvenlik amiri önce çöpe sürüldü, sonra işten atıldı 

Ersoy açıklamasının devamında şu sözlere yer verdi:  “31 Mart yerel seçimlerinden sonra ideolojik ve partizanca bir anlayışla işçiler üzerinde oluşturulan baskılar, sürgünler ile işçiler istifaya zorlamış, direnen ve hukuki olarak hakkını arayanlar ise tazminatsız işten atılmıştır. Bugün de güvenlik amiri görevi yaparken defalarca sürülen ve baskılara maruz kalan Süleyman Gökbudak, son sürgün edildiği  temizlik işleri araç arkası çöp toplama işine iş kanunun 22. maddesi gereğince itiraz etmiş, ancak izinli olmasına rağmen alelacele noter marifeti ile işine son verilmiştir. 

En acısı ise AK Parti döneminde belediyede  güle oynaya müdür olarak görev yapanların, bugünse görev yaptığı işvereninden daha ideolojik davranarak  gariban işçileri işten çıkarmada gösterdikleri çabadır.  

Ancak bu hırs ve çaba o kadar gözlerini köreltmiş ki, kendilerinin tazminatsız olarak işten çıkardıkları işçileri fesih bildirimi evrakında  iş kanunun 24. maddesi ile sanki işçi kendi iş akdini fesih etmiş gibi noterden bildirim yapıyorlar. Daha işçileri hukuka uygun olarak işten çıkarmayı beceremeyen  İzmit belediyesinin yöneticilerinin, İzmit Belediyesini  nasıl yönettiklerini tahmin etmekte zorlanmıyoruz. Bugüne kadar haksız yere işten atılan ve işe iade davalarını kazanan işçilerin kazandığı davalarla ilgili kamu zararının oluşması ve İzmit halkının vergileri ile oluşmuş bütçeyi kendi ideolojik hırsları sebebi ile zayi edilmesini İzmit halkı ve emekçiler unutmayacak, seçim sandığı önlerine geldiğinde gereğini yapacaktır." 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.