BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Aşılarımızı oluyor, hayatı normalleştiriyoruz

TBMM Başkanvekili ve CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’dan vatandaşa aşı olun çağrısı. 

29 Haziran 2021 16:07
Aşılarımızı oluyor, hayatı normalleştiriyoruz

İşte o açıklamanın içeriği: 

Yaklaşık 1,5 yıldır etkisini sürdüren Covid-19 ‘a karşı elimizdeki tek silahın Aşı olduğunu biliyoruz. Hayatımızın her alanını etkileyen bu Pandemi sürecinde resmi rakamlara göre yaklaşık 50 Bin  (gayri resmi açıklamalara göre daha fazla) vatandaşımızı kaybettik. Ailelerimizden, komşularımızdan yaşanan acılara şahitlik ettik…

Şimdi mücadele için aşı sürecini hızlandırmalıyız.  Sağlık Bakanlığının açıklamış olduğu son haftalık grafikte Kentimiz 100 Binde 51,97 Yüzde ile 53 kentimizden daha riskli durumdadır. Buna rağmen aşılanan kent sıralamasında 37. durumdayız. Şimdi hep birlikte bu tabloyu değiştirip aşıda da örnek kent olmak için kolları sıvıyoruz. Dünya da birçok ülkenin Normal hayata geçişteki başarısının arkasında yüzde 70 aşılama ile toplumsal bağışıklığın sağlanmış olması ve aşı hızı ile mümkün olmuştur.

2 Milyon Nüfusu olan Kentimizde şu ana kadar 2. Doz aşı uygulan kişi sayısı 325 bin, ilk Doz aşı uygulanan kişi sayısı yaklaşık 829 Bin olmak üzere toplam 1 Milyon 154’bindir. Günlük 60 Bin aşı kapasitesine sahip kentimizde hala yüzde 60 aşılama sınırını geçemediğimiz için vakit kaybetmeden randevularımızı alarak aşı sürecini hızlandırmalıyız.

Daha güzel, daha sağlıklı bir Ülke ve Kocaeli için Bilimin, Bilim İnsanlarının ve Sağlığımız için 1,5 yıldır evinden, çocuklarından uzak olan Sağlıkçılarımızın sesine kulak vererek, Kocaeli ve Türkiye’de aşı olmamış vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyorum.  Aşılarımızı oluyor, hayatı Normalleştiriyoruz…

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.