banner410

banner422

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

İYİ Partili Pelin Dönge’den Elmalı davasına tepki

İYİ Parti Kadın Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Pelin Dönge, Antalya'nın Elmalı ilçesinde iki çocuğa cinsel istismar davasından çıkan mahkeme kararına tepki gösterdi. 

29 Haziran 2021 21:46
İYİ Partili Pelin Dönge’den Elmalı davasına tepki

İşte o açıklamanın içeriği: 

Bugünü vicdanlarımız asla unutmayacaktır. 2 küçük yavrunun uğradığı cinsel taciz davasının sanıkları maalesef tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. 

O çocuklar minicik elleriyle başlarına geleni anlatmak için yazdılar, çizdiler. Ama anlaşılan seslerini yeteri kadar duyuramadılar. Resimleri görünce, kanımız dondu, insanlığımızdan utanıp yerin dibine girmek istedik.
 
Mahkeme heyetinin bu resimlere, çocukların ifadelerine rağmen verdiği serbest bırakma kararı maalesef yüreklerimizi kanattı. 

Henüz küçücük birer çocuk olan bu iki evladımız, resim yapıp oyun oynayacakları yaşta istismara uğramışlardır! Bu istismar Balıkesir Eğitim Araştırma Hastanesi ve Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Kurulu tarafından, çocukların anlattıkları ve raporlar incelenerek doğrulanmıştır. 

Ancak buna rağmen sanıklar, 2. duruşmadan beri tutuksuz yargılanmışlardır. Tüm avukatların ve savcının tutuklama talepleri mahkeme tarafından reddedilmiştir. Çocukların anlatımları resmi kurumlarca doğrulanmasına rağmen 'somut delil yok' denmiş ve sonuç adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır.

Sanıkların en ağır cezaları alıp en ağır şartlarda yargılanması için, çocuk istismarcılarının affedilmemesi için elimizden geleni yapacağız. Bizler çocuklarımızın sesi olmak zorundayız. Bu nedenle #ElmalıDavası'nın yakın takipçisi olacağımızın sözünü veriyoruz. Yalnız değilsiniz ülkemin çiçek çocukları❗️

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner418

banner416