BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Lastik-İş’in Kocaeli’deki yenilenen binası açıldı

Lastik-İş Sendikası Kocaeli Şubesi’nin İzmit’teki tadilatla yenilenen binası hizmete açıldı. 

01 Temmuz 2021 12:20
Lastik-İş’in Kocaeli’deki yenilenen binası açıldı

Lastik İş Sendikası’nın depremde hasar gören Kocaeli Şube binası onarımdan geçirilerek yenilendi. Aynı binada üyelerin çocukları için eğitsel ve sosyal alanlar da oluşturuldu. 

Yenilenen haliyle açılışı yapılan binayla ilgi tertiplenen törende Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Alaaddin Sarı, Kocaeli Valisi Vali Seddar Yavuz, DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu, DİSK Kocaeli Bölge Temsilcisi Vedat Küçük, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, AKP Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı, MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, AKP İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, Kocaelispor Başkanı Engin Koyun, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut ve İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz gibi isimlerde hazır bulundu.

Bu açılışta Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Alaaddin Sarı şöyle konuştu:  Lastik İş Sendikası yönetimine geldiğimizden beri bir idealimiz vardı. Sendikal anlayışlar farkı olmalı dedik. Aile kavramını da bir bütünlük içerisine aldık. Üye bazlı değil aile bazlı sendikacılık anlayışını ortaya koyduk. 

Çocuklar bizim geleceğimiz. Hangi siyasi görüş, etnik yapıda olursa olsun çocuklarımıza en iyi şekilde yatırım yapmak zorundayız. Matematiği bilmeyen toplumlar yıkılmaya mahkumdur. Matematik bilmeyen toplumlar geri kalır, gelişemezler. Yapay zekanın ön planda olduğu bir dönemdeyiz.

Teknolojik gelişmeleri takip etmemiz gerekiyor. Bunun için matematik konusu önemlidir. Çocuklarımızı matematiği iyi bilecek şekilde yetiştirmeliyiz. Bu vesileyse sadece şube binasının açılışını değil etüt merkezi de açıyoruz. 

Fabrikalarda çalışan arkadaşlarımızın çocuklarına matematik ve yabancı dil konusunda eğitim verilecek. Türkiye’de ilk defa bir sendika etüt merkezi açıyor. İşçilerin hak mücadelesini elbette vereceğiz. Bu bizim asli görevimiz fakat sosyal sendikacılık anlayışıyla da hareket edeceğiz. Çocuklarımıza bir gençlik kampı da yapacağız. Yaklaşık 11 dönümlük bir yeri aldık. 

Okul öncesi eğitim projemizi de hayata geçireceğiz. Eğitim sistemine katkı vermek istiyoruz. Bu bina yapılırken hiçbir iş kazası olmadı. Hiçbir arkadaşımız mağdur edilmedi.

Kocaeli Vali Seddar Yavuz’da “Aşılamada arzu ettiğimiz rakamların altındayız. Oysa normalleşebilmemiz için süratle aşılama çalışmalarımızı gerçekleştirmemiz gerekiyor. Lütfen çevremizdeki insanlara aşılamanın önemini anlatalım ve Eylül ayı içerisinde normalleşmeye geçelim’ dedi. Açılışa katılanlar kurdela kesildikten sonra hep birlikte yenilenen binayı gezdiler.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.