banner410

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Başkan Yıldızlı Madımak’ta yitirdiğimiz canları andı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı Sivas Katliamı’nın 28. yılı sebebi ile bir mesaj yayınladı. 

02 Temmuz 2021 19:50
Başkan Yıldızlı Madımak’ta yitirdiğimiz canları andı

Başkan Yıldızlı, yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi;

Sivas’ta Madımak Oteli’nde 28 yıl önce hala sönmeyen bir yangın başladı. Halkı kin ve nefrete iterek sokaklara dökenler, her daim barıştan, hoşgörüden, kardeşçe yaşamaktan yana olan güzel yürekli insanları canice diri diri ateşe verdi. Madımak’ta başlayan yangın, idam cezasının kaldırılması sonrası 33 sanıktan 13’ünün serbest bırakılması, 7’sinin hala firari olması, yakalanamayan firarilerden birinin yıllar sonra Sivas’ta kendi evinde öldüğü ortaya çıkması ve dosyasının zamana aşımına uğrayarak düşmesi ve daha nice suçluları aklama çabaları bugün hala yüreklerimizi yakıyor. Bu ateşin bir nebze olsun söndürmek için hala adalet arayışımız sürüyor. Bu kişilere karşı Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin her bir ferdi mücadelesini sürdürecek, kendi içinde barındırmayacak ve o suçluları da onları saklayanları da elbet bulacaktır. Madımak’ı unutmayacak ve unutturmayacağız. Yıllardır yüreğimizde sönmeyen yangına rağmen bizler asla ve asla onlar gibi kin ve nefretle hareket etmeyeceğiz. Bir daha böyle bir acının veya benzerlerinin yaşanmaması için mücadele etmeye devam edeceğiz. Madımak katliamında yiten her bir canımızı özlemle, hasretle ve minnetle anıyorum”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.