BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Hereke Halısı için önemli proje

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte Hereke’de tarihi binayı sadece Hereke Halısı için restore edeceklerini belirterek, “Atacağımız adım, Hereke Halısı’nın değerinin kaybolmaması ve gelecek nesillere aktarılması için” dedi 

02 Temmuz 2021 00:56
Hereke Halısı için önemli proje

Körfez Belediyesi’nin Temmuz Ayı Meclisi Toplantısı’nda Hereke Halısı için önemli bir karar alındı. Başkan Şener Söğüt, Hereke Halısı’nın değerinin kaybolmaması adına önemli adımlar attıklarını belirterek, “Hereke Kalemiz içerisinde restorasyon çalışması devam ediyor. İç kısımda bir sergi salonumuz olacak. Buna ek olarak Hereke’nin merkezinde de bir yer yapacağız.

DEĞERİNİ KORUYACAĞIZ

Tarihi bir bina var. Milli Eğitim Müdürlüğü’müzün tahsisinde bir bina. Onlarla birlikte iş birliği yaparak güzel bir projeyi hayata geçireceğiz. Bu tarihi binayı restore edeceğiz. İçerisinde hem Hereke Halısı hem de İpekli Dokuma kurslarının açılmasını planlıyoruz. Burada satış reyonu ve sergi salonu da olacak. Hereke Halısı’nın değerinin kaybolmaması ve gelecek nesilllere aktarılması adına önemli bir çalışma” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393