banner410

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Senin iktidar olduğunu görmeden ölmeyeceğim

Meral Akşener’in ilk durağı Malatya Merkez ilçesi Battalgazi oldu. Akşener'in esnaf ziyaretine emekli bir kadının seslenişi damga vurdu. 

05 Temmuz 2021 17:38
Senin iktidar olduğunu görmeden ölmeyeceğim

Akşener’in ilk durağı Malatya Merkez ilçesi Battalgazi oldu. Akşener burada SMA hastası bir çocuğa destek oldu. Ardından esnafın sorunlarını dinleyen Akşener’e son iki yılda yaşadıklarını daha önce hiç yaşamadıklarını söyleyen Bakkal esnafı şunları kaydetti: “Son 2 yıldır yaşadıklarımızı daha önce hiç yaşamadık. 25 yıldır ben burada esnaflık yapıyorum ama bu kadar kötü bir dönem hiç hatırlamıyorum. Son 10 yıldır her geçen yıl bir önceki yılı aratır oldu. İki çocuğum var üniversite bitiren oğlum denizcilik fakültesi mezunu.  Üniversite mezunu çocuğum 1 buçuk yıldır iş bulamıyor. Çok düşük ücretlerle çalıştı. Dükkan da kira” dedi. 

İnternet kafe işletmecisi ise hiçbir yardım alamadıklarını söyleyerek, “Kira desteği, elektrik, su faturaları ve vergi borçları faizsiz ertelenmeliydi. BAĞ-KUR primleri ertelenmeliydi. Hiç birisi olmadı” ifadelerini kullandı.  Emekli kadın Akşener’e “Ben emekliyim sabah maaşım yattı ve sadece faturalarla kredimi ödeyebildim. 2006da emekli oldum ve bu devlete 20 yıl hizmet ettim. Şuan kanser hastayım emek bulamıyorum yemeye. Bu kredileri keyif olsun diye çekmedim bu kredileri kadın başıma 6 kişi geçindirdim. Çocuklarımı okuttum. Çocuklarımı okutmak için mecbur kaldım krediye. Şimdi bir kilo meyve alacak gücüm yok. Erdoğan pirzolayı bifteği çok yemeyin arada soğan yiyin diyor. Biz soğan alıp yiyemiyoruz, pirzolayı unutalı yıllar oldu. Gerçekleri söylediğim için isterlerse beni tutuklasınlar ama senin iktidar olduğunu görmeden ben ölmeyeceğim. 3 bin lira emekli maaşı alıyorum doğalgaz, su, elektrik, telefon faturalarım var. Evde 2 torunum var. Çocuklarımın ihtiyaçları var. Doktor bana kaliteli beslen diyor. Ben hangi para ile kaliteli besleneyim?” diyerek dert yandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.