BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Tahir Büyükakın yılların sorununu 2 yılda çözdü

İzmit’e bağlı Ulupınar Köyü’nde yıllardır bakımsız olan, etrafını saran çitlerin bile çürüdüğü mezarlık ve yanından geçen yola Kocaeli Büyükşehir Belediyesi el attı.  

05 Temmuz 2021 07:54
Tahir Büyükakın yılların sorununu 2 yılda çözdü

Şu anda mezarlığın etrafı renkli ve şık taş duvarlarla örülüyor. Önünden geçen yola da parke taşı döşenecek. İbrahim Karaosmanoğlu’nun Belediye başkanı olduğu dönemde yıllarca bu durumu defalarca dile getirmelerine rağmen sonuç alamayan köylüleri, yeni başkan Tahir Büyükakın’ın 2 yılda sorunu çözmesi sevindirdi.

Köylüler, mezarlığa giden yolun bırakın araçla ilerlemeyi, yürünemez halde olması nedeniyle çok uzun mesafeden cenazeleri tabutla taşımak zorunda kalıyorlardı. Ulupınar Köyü sakinleri yaklaşık 40 yıldır kimsenin dokunmadığı ve adeta harabeye dönen okul binalarının bulunduğu alana da el atılmasını istiyorlar. 

İzmit Ulupınar Köyü Dayanışma ve Güzelleştirme Derneği yöneticileri ile köylüler, mancarlı pide ve lokum gibi o köye özgü yiyecekleri makamında ziyaret edip Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç Dr. Tahir Büyükakın’a ikram ederek teşekkür etmeyi de planlıyorlar.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393