banner411

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

İzmit Belediyesi 6 ayda 50 ton atık lastik topladı

Çevreyi koruma konusunda yüksek hassasiyet gösteren İzmit Belediyesi, yılın ilk altı ayında çevreye gelişigüzel olarak atılmış 50 ton atık lastik toplayarak geri dönüşüme kazandırdı 

11 Temmuz 2021 16:14
İzmit Belediyesi 6 ayda 50 ton atık lastik topladı

İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından düzenli olarak bölgemizde yol kenarlarına bırakılan, boş arazilere atılan lastikler toplanıyor. Bu atık lastikleri, tamirhanelerine veya lastik satış yerlerine götürerek lisanslı taşıyıcılara teslim eden İzmit Belediyesi, toplanan lastiklerin geri dönüştürülmesine olanak sağlıyor. Geri dönüşüm hamlelerine önem vererek önce kendi bünyesinde ardından ilçe genelinde yapılan tüm çalışmalarda çevreci bir yönetim politikası izleyen İzmit Belediyesi, 6 ayda 50 ton lastik atık topladı.

ÇEVRE KİRLİLİĞİ ÖNLENDİ

Doğayı en çok kirleten ve çözülmesi yüzlerce yılı bulan plastik atıkların toplanmasına ayrı bir önem veren İzmit Belediyesi, kontrolsüz olarak çevreye atılan lastikleri toplayarak bulundukları yerdeki yangın riskini de ortadan kaldırdı. Aynı zamanda fare, sinek gibi haşerelerin üreme alanları da olan atık lastiklerin toplanmasıyla toprak ve su kirliliğine de engel olundu.

EKONOMİYE KATKI

Doğayı korurken ülke ekonomisine de katkı veren İzmit Belediyesi, toplanan atık lastiklerin geri dönüştürülerek zemin karosu, yalıtım ürünleri, otomotiv sanayinde yan ürün üretiminde kullanılmalarına olanak sağlıyor. 2021 yılının ilk 6 ayında İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, ilçede bulunan 84 adet lastik tamir ve satışı yapan işletmede denetimlerini gerçekleştirerek 50 ton atık lastiğin toplanmasını ve geri dönüşümünü sağladı. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393