banner410

banner422

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Türkiye’nin dört bir yanında elektrikler kesildi

Türkiye'nin pek çok şehrinde sabah saatlerinden bu yana elektrik kesintileri yaşanıyor. Enerji Bakanlığı bir açıklama yaparak, yangın bölgelerinde kontrollü kesintiler yapıldığını, Acil Koordinasyon Merkezi kurulduğunu bildirdi. 

02 Ağustos 2021 22:11
Türkiye’nin dört bir yanında elektrikler kesildi

Türkiye’nin dört bir yanında sabah saatleri itibarıyla elektrik kesintisi haberleri gelmeye başladı.

Kesintinin yaşanan şehirler arasında İstanbul, İzmir, Ankara, Antep, Konya, Bursa, Adana, Mersin, Kırklareli, Hatay, Uşak, Manisa, Malatya da var.

Enerji Bakanlığı bir açıklama yaparak, yangın bölgelerinde kontrollü kesintiler yapıldığını, Acil Koordinasyon Merkezi kurulduğunu duyurdu.

İstanbul’da abonelerine bilgilendirme mesajı gönderen BEDAŞ, 22 ilçeye ‘arıza’ kaynaklı elektrik verilemediğini açıkladı. Kesintiler hakkında ekiplerin çalıştığı ve 1 saat içinde enerji verileceği belirtiliyor.

Yetkililer, yükselen elektrik talebi, kuraklık sebebiyle hidroelektrik santrallerinde ve rüzgar enerjisi santrallerinde üretimin azalmasının yanı sıra aşırı klima kullanımının da ülke genelinde tüketimi artırdığına dikkati çekerken, dağıtım şirketleri kesintilerin iletim kaynaklı olduğunu aktarıyor.

'İLETİM HATLARINDAN KAYNAKLI'

Elektrik dağıtım şirketi AYEDAŞ tarafından yapılan açıklamada, ''Elektrik dağıtım hizmeti verdiğimiz bölgelerimizde ulusal iletim hatlarında yapılan çalışmalar nedeniyle kesintiler yaşanmaktadır. Süreç tarafımızca takip edilmekte olup, iletim hatlarından enerji gelmesini müteakip enrjisiz bölgelere en kısa sürede enerji sağlanacaktır'' ifadeleri kullanıldı.

Uludağ Elektrik Dağıtım AŞ'nin (UEDAŞ) Twitter hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamasında, "Bursa'da bazı bölgelerde iletim hatlarından kaynaklı kesinti yaşanmaktadır. Arızaya müdahale edilmekte olup en kısa sürede onarım sağlanacaktır. Duyarlılığınız için teşekkür ederiz" denildi.

SİTELERE DE ERİŞİM SAĞLANAMIYOR

Diğer yandan BEDAŞ, CK Enerji Boğaziçi Elektrik ve TEDAŞ gibi sitelere de erişim sağlanamıyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner418

banner416