banner410

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

İŞKUR, İzmit Belediyesine hala cevap vermedi

İşsizlerin çalışma alışkanlığından uzaklaşmaması ve geçici gelir elde etmesi için uygulanan TYP’den yararlanmak isteyen İzmit Belediyesinin son başvurusuna İŞKUR’dan hala yanıt verilmedi 

02 Ağustos 2021 18:17
İŞKUR, İzmit Belediyesine hala cevap vermedi

Liyakat ve istihdama önem veren İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, geliri düşük vatandaşları desteklemek için hayata geçirilen Toplum Yararına Programlar’dan (TYP) yararlanabilmek adına İŞKUR’a defalarca başvuruda bulundu. TYP’den yararlanma taleplerine İŞKUR İl Müdürlüğü’nden farklı gerekçelerle olumsuz cevaplar alan başkan Hürriyet, geçtiğimiz günlerde yeniden başvuru yapmıştı ancak isteği hala karşılık bulmadı.

HALA YANIT YOK

2019, 2020 ve 2021 yıllarında İzmit Belediyesi adına birçok kez başvuruda bulunulmasına rağmen olumlu yanıt alamayan başkan Hürriyet, “Her sene resmi talepte bulunmamıza karşın İŞKUR İl Müdürlüğü’nden farklı sebeplerle sürekli olumsuz cevaplar aldık” demişti. İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz’ın ‘Milli Eğitim dışında TYP’den personel isteyen olmadı açıklamasını şaşkınlıkla takip ettiğini belirten Hürriyet, sonrasında yeniden başvuru yapmıştı. Son başvuruyla ilgili olarak da halen İŞKUR’dan yanıt bekleniyor.  

İŞKUR TYP NEDİR?

İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından uygulanan programlardır.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.