BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

İYİ Partili Dönge’den Azra Gülendam Haytaoğlu tepkisi

İYİ Parti Kadın Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Pelin Dönge, Antalya’da vahşi bir cinayete kurban giden Azra Gülendam Haytaoğlu ile ilgili açıklama yaptı. 

02 Ağustos 2021 03:11
İYİ Partili Dönge’den Azra Gülendam Haytaoğlu tepkisi

İşte o açıklamanın içeriği:

Antalya’da günlerdir kayıp olan evladımız Azra Gülendam Haytaoğlu’nun hunharca katledilip parçalara ayrılan cesedinin ormanda gömülü bir şekilde bulunduğu haberini bir kadın bir anne bir insan olarak derin bir üzüntüyle öğrendim. 

Bu yaşa geldim, ama hiçbir zaman bu kadar mutsuzluk, bu kadar cinayet, bu kadar yolsuzluk ve yoksulluk, bu kadar işsizlik, bu kadar adaletsizlik, bu kadar doğa düşmanlığı, bu kadar taciz, tecavüz, öfke ve nefrete şahit olmadım.

Öyle bir ülkede yaşatılır hale geldik ki bundan kötü ne olabilir sorusunu sormaya korkuyoruz. Kadınları koruyamıyoruz, çocukları koruyamıyoruz, 

ormanları koruyamıyoruz, sınırları koruyamıyoruz, hayvanları koruyamıyoruz.. Bir girdabın içinde nefes almaya çalışıyoruz ve gün geçtikçe boğuluyoruz.

Artık tahammülümüz kalmadı. Kadın cinayetlerini durdurmak için hükümetin ivedilikle tedbir alması, bu yönde yasalar çıkartması ve tüm önlemleri alması şarttır. İstanbul Sözleşmesi’nden keyfi olarak çekilmek ne kadar doğru görüyoruz? Sözleşmeyi uygulamak zorunluluğunda olunduğunu bir kez daha yineliyorum. 

Kaybettiğimiz kızımıza Yüce Allah’tan rahmet, acılı ailesine sonsuz sabırlar diliyorum. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.