banner411

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Bu toplu sözleşme, son fırsattır!

Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Erdal Yıldırım, dün başlayan 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin ilk oturumunu değerlendirdi. Yıldırım, bu toplu sözleşme görüşmeleri; emeği yok sayılan, yaptığı işin karşılığını alamayan, fiilen hak ettiği kadrosu verilmeyen, emektar, hizmetli kadrosunda çalışan memurlarımızın hakkının teslimi için fırsattır, dedi. 

03 Ağustos 2021 13:00
Bu toplu sözleşme, son fırsattır!

Kamu görevlilerinin 2 yıllık zam oranlarının belirleneceği, aynı zamanda kamu çalışanının hak menfaatleri için düzenlemeleri içeren 6'ncı dönem toplu sözleşme süreci başlamış bulunmakta.

Bundan önceki toplu sözleşme süreçlerinde yetkili sendika ve Kamu İşveren Heyeti arasında yapılan görüşmeler neticesinde birçok kazanım elde edilmesine rağmen son toplu görüşmelerde Kamu işverenin teklifini yetersiz, hakemin kararını da adaletsiz bulan Memur-Sen zam oranlarını kabul etmeyerek, karara şerh düşerek süreci tamamlamıştı.

Bugün yeni görüşmelerin eşiğindeyiz. Memur-Sen Konfederasyonu olarak genel manada ve Sağlık-Sen olarak kendi iş kolumuzda taleplerimizi tüm kamuoyuna deklare ettik.

Bu görüşmelerin esasında, pandemi sürecini en şiddetli, en yıpratıcı şekilde yaşamış, hala da yaşayan sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının emeklerinin karşılığını alması için, formalarındaki her bir damla terin değerinin anlaşılması için, gerçek manada mali, özlük ve sosyal haklarının düzenlemesi için fırsat olarak görülmesi gerekmektedir.

Bu görüşmeler, ezilen, yorulan, yıpranan sağlık çalışanının yüzünün güldürülmesi için, gönlünün alınması için, hayata küstürülmemesi için bir fırsattır.

Bu görüşmeler emeği yok sayılan, yaptığı işin karşılığını alamayan, fiilen hak ettiği kadrosu verilmeyen, emektar, hizmetli kadrosunda çalışan memurlarımızın hakkının teslimi için fırsattır.

Bu görüşmeler farklı istihdam modellerinde aynı işi yapan ama farklı özlük haklara sahip olan, haklarını alamayan, ailesine, eşine hasret bırakılan sözleşmeli personelin yüzünün güldürülmesi için, aile bütünlüğünün sağlanarak yuvaların yıkılmasının önüne geçilmesi için fırsattır.

Maddi olarak eriyen, en düşük maaşa talim eden sağlık çalışanının feraha ulaştırılması için fırsattır bu görüşmeler.

Sadece adı kalan, sağlık çalışanının yüzünü görmediği ek ödemenin şekillendirilmesi, tüm çalışanlara ulaştırılması için fırsattır bu görüşmeler.

Üniversite hastanelerinde çalışan sağlık personelinin tayin başta olmak üzere özlük haklarının yeniden düzenlenmesi için fırsattır bu görüşmeler.

Tüm bu taleplerin özeti olarak; alkışlanan, takdir edilen, müteşekkir kalınan sağlık çalışanının samimi bir şekilde, algılardan uzak, haklarının ödenmesi için fırsattır bu görüşmeler.

Her zaman ve her koşulda en zorlu görevleri ifa eden sağlık çalışanlarının, insanüstü gayretine bu pandemi döneminde toplumun her kesimi şahittir, şahitlik etmeye de devam etmektedir. Hal böyle iken hakların ödenmesi noktasında da kimse sessiz ve duyarsız kalmamalıdır, “haklarınız ödenmez” diyerek konu kapatılmamalıdır. Nasıl ki sağlık çalışanı canla başla, ailesinden, sevdiklerinden fedakârlık göstererek koşturduysa, bedel ödediyse, yapılan düzenlemeler ile de sağlık çalışanının yarasına merhem olunmalıdır. Yıllardan beri bekletilen, ötelenen haklı talepleri karşılık bulmalıdır.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393