banner411

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Başiskele’den yangın bölgelerine yardım seferberliği

Başiskele Belediyesi, ülkemizin güney illerinde geçen hafta başlayan ve milyonlarca vatandaşımızın ciğerlerini yakan orman yangınları için seferber oldu.  

03 Ağustos 2021 18:32
Başiskele’den yangın bölgelerine yardım seferberliği

Türkiye’de yaşanan her türlü afetlerde mağdur olan vatandaşlara yardım elini uzatan Başiskele Belediyesi, bu kez ciğerlerimizi dağlayan orman yangınları için harekete geçti. Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün talimatıyla yangın söndürme çalışmalarına katılan ekiplere ve yangından dolayı mağdur olan vatandaşlarımıza dağıtılmak üzere bir TIR dolusu içme suyu gönderildi. Başiskele Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekiplerince, Kızılay Antalya Manavgat Şubesi Ana Deposu’na indirilen içme suları Kızılay ekiplerince teslim alındı. İçme suları yangın söndürme çalışmalarına katılan ekiplere ve yangından etkilenen vatandaşlara dağıtılarak yüreklerini ferahlatacak.   

YANGIN YERLERİNE TEMEL İHTİYAÇ MALZEME DESTEĞİ

Başiskele Belediyesi ve Türk Kızılayı Kocaeli Şubesi iş birliğiyle orman yangını çıkan bölgelere temel ihtiyaç malzemesi desteği de sağlıyor.

Başiskele Belediyesi, sosyal medya hesaplarından yaptığı duyuruyla orman yangınından etkilenen vatandaşlara ulaştırılmak üzere bebek maması, bebek bezi, yanık kremleri, sargı bezi, maske, yara bantları, ıslak mendil, peçete, tuvalet kağıdı gibi temel ihtiyaç malzemeleri yardımı çağrısında bulundu. Sosyal Belediyecilik anlayışıyla yardım elini ilçe sınırlarına da uzatan Başiskele Belediyesi, “Yangın Mağdurlarına Yardım Eli Uzatalım” sloganıyla başlattığı kampanya ile duyarlı vatandaşların yardımlarını topladı. Başiskele Belediyesi Hizmet Binası’na teslim edilen yardımlar dün gece TIR’larla yangın bölgelerine gönderildi.

BAŞKAN ÖZLÜ: YANAN YÜREKLERE SU SERPECEĞİZ

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü yardım kampanyalarıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Ülkemizin ciğerlerini yakan orman yangınları dolayısıyla çok üzgünüz. Geleceğimize nefes olan ormanlarımızı, vahşi yaban hayatını ve insanlarımızı derinden etkileyen orman yangınları içimizi yaktı. Marmaris'teki yangına karşı canla başla mücadele eden ekiplere, motosikletiyle içme suyu taşırken şehit düşen genç kardeşimiz Şahin Akdemir gibi bizler de belediye olarak yardım elimizi uzatıyoruz. Genç kardeşimizin yarım kalan işini biz tamamlayacağız. Yanan yüreklere su serpmeye devam edeceğiz. Bizler elimizden geleni yapmaya gayret gösteriyoruz. İnşallah bu zorlu günleri de hep beraber geride bırakacağız. Biz hep birlikte güçlü bir ülkeyiz. Biz güçlü Türkiyeyiz." dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393