banner410

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Gölcük’teki o fotoğraf yarışmasına son başvuru: 18 Ağustos

Uluslararası 6. Göç Konulu Fotoğraf Yarışması’na başvurular 18 Ağustos’a kadar devam ediyor.   

05 Ağustos 2021 17:56
Gölcük’teki o fotoğraf yarışmasına son başvuru: 18 Ağustos

Gölcük Belediyesi ve Gölcük Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (GFSD) iş birliğiyle bu yıl 6.sı düzenlenen Uluslararası 6. Göç Konulu Fotoğraf Yarışma’nın bu yılki konusu: “Mültecileri Anlamak- Mültecileri Anlatmak”. Göçün yerinden edilmiş bireylerin ve ev sahibi toplulukların yaşamları üzerindeki etkilerini anlatmak için “yerinden edilmeyi” fotoğraf sanatı üzerinden ele alınacak yarışmada, göç olgusunun insani ve sosyo-ekonomik boyutunu yansıtacak fotoğrafların katılımı hedefleniyor. 

GELECEĞE BELGE NİTELİĞİ TAŞIYOR

“Göç” konulu uluslararası fotoğraf yarışmasında çekilen fotoğrafların insanların mücbir sebeplerle, zorunlu olarak kendi topraklarını terk ederek başka ülkelere gitmesi yani iltica etmelerini / mülteci olmalarını anlatması açısından büyük önem teşkil ederken, bu fotoğraflar ayrıca geleceğe bırakılan önemli birer tarihi belge niteliği de taşıyor.

FOTOĞRAFLAR BM TARAFINDAN KULLANILMIŞTI

5.Uluslararası "Göç" konulu fotoğraf yarışmasındaki fotoğrafların, Birleşmiş Milletler’in 2019 Türkiye raporunda yer almasının yanında, sosyal medya hesaplarında da tüm dünyadaki göç konulu paylaşımlarda kullanıldı. Yine; Marmara Belediyeler Birliği tarafından organize edilen, 3000’den fazla katılımcının yer aldığı "Çözüm Üreten Kentler" konulu, Marmara URBAN Forum'un açılışında da sergilendi. Gölcük’ün adının kültürel ve sanatsal faaliyetlerle duyurulmasına güzel örnekler teşkil etmişti.

Yarışma şartnamesinin detaylarını incelemek ve yarışmaya katılmak için:

https://tfsfonayliyarismalar.org/tr/yarisma/detay/goelcuek-belediyesi-birlesmis-milletler-kalkinma-programi-undp-ve-goelcuek-fotograf-ve-sinema-sanati-dernegi-gfsd-6-goec-fotograf-yarismasi-tr

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.