banner411

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Mehmet Aras’tan dikkat çeken açıklamalar

Yeniden Refah Partisi Kocaeli il yönetimi, haftalık toplantısını genel başkan danışmanı ve il başkanı Mehmet Aras’ın başkanlığında gerçekleştirdi. 

06 Ağustos 2021 20:56
Mehmet Aras’tan dikkat çeken açıklamalar

Toplantıya orman yangınlarında yaralanan vatandaşlara acil şifalar, hayatını kaybeden vatandaşlara da Allah’tan rahmet dileyerek başlayan Aras, birim başkanlarının raporlarını aldıktan sonra gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Rusya’dan kiralanan yangın söndürme uçaklarının uygun olmadığı ve yangın söndürme uçaklarının olmamasının izah edilebilir bir durum olmadığını belirten Yeniden Refah Partisi Kocaeli il başkanı Mehmet Aras, Cumhurbaşkanlığı filosunda 13 tane jet uçak bulunurken yangın söndürme uçağımızın olmaması akıllara durgunluk verecek bir olay dedi.

AŞILAMA VAKALARI AZALTMIYOR

Ülkemizde 25 milyon vatandaşımızın aşıdan şüphe etmesinden ve aşıya güvenmemesinden dolayı aşı olmayı reddettiğine değinen Mehmet Aras, aşı olmayan vatandaşlarımız toplumdan aforoz edilmeye çalışılıyor ve vatan haini ilan edilmek isteniyor, bu vatandaşlarımıza kısıtlama ve yaptırım yapılmak isteniyor bu asla ve asla kabul edebileceğimiz bir durum değil ifadelerini kullandı.

Bu zorlamanın anayasamızın 17. Maddesine de aykırı olduğunun altını çizen Aras, aşı olmayan vatandaşlarımıza getirilecek AVM’ ye giriş yasağı, kamusal alanlarda kısıtlama vb. uygulamaların toplumda kaosa neden olacağı ve böyle bir uygulamanın insan hakları bakımından da kabul edilebilir bir durum olmadığını defaatle belirtmek istiyorum dedi.

Tayland’da Mart 2021’de toplam hasta sayısının 26 bin, ölü sayısının 85 olduğunu dile getiren Aras, aşı kampanyasından sonra geçen 4 ayda vaka sayısı 543 bin 361, ölüm sayısı ise 4397’ye yükselmiştir dedi. Ayrıca geçen yaz, aşısız dünyada toplam vaka sayısının 150 bin civarındayken, bu sene temmuz ayında aşılı dünyada günlük vaka sayısının 550 bine fırladığını, yetişkin nüfusunun neredeyse tamamını aşılayan İngiltere’de ise günlük vaka sayısının 50 binin üzerine çıktığını belirten Aras, bilim kurulu üyelerinin bu istatistikleri kesinlikle göz önünde bulundurmalarının gerektiğinin altını çizdi.

TAYYİP TÜRKİYESİ İFLASIN EŞİĞİNDE

Ülke ekonomisin hiç iç açıcı olmadığını belirten il başkanı Aras, hükümetin 12 ay gibi kısa bir sürede ödemesi gereken dış borç 193 milyar dolar ve sonraki 12 ayda bir 193 milyar dolara daha ihtiyaç var dedi. Yıllık 40 milyar dolar cari açık olduğunun da altını çizen Aras, artık satacak bir mal, varlık fonunda teminat gösterecek herhangi bir kamu malı da kalmamıştır ifadelerini kullandı.

Hükümetin, Doğu Türkistan zulmünü ve Doğu Türkistan’da ki katliamları görmezden gelerek, Çin’den gelecek birkaç milyar dolar için Çin merkez bankası ile yapılacak swap antlaşmalarını da eleştiren Aras, ülkemizde iş başına gelecek milli görüş iktidarının sadece ülkemizde değil başta tüm Müslüman dünyası olmak üzere tüm dünyaya huzuru getireceğini söyleyerek sözlerini noktaladı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393