BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Başkan Hürriyet de yarın yangın bölgesine gidiyor

Veteriner, hayvan ambulansı ve su tankerleriyle birlikte orman yangını bölgesine giden İZBAK ekibini uğurlayan ve yarın kendisi de gidecek olan başkan Hürriyet, “Tatilini bırakıp gelen gönüllü arkadaşlarımız yangın bölgesinde olup destek olmak istedi” dedi 

06 Ağustos 2021 11:20
Başkan Hürriyet de yarın yangın bölgesine gidiyor

İzmit Belediyesinin kısa adı İZBAK olan arama kurtarma ekibi, Muğla ve Antalya çevresinde günlerdir devam eden orman yangınlarına müdahale etmek, soğutma çalışmalarına katılmak, bölgedeki vatandaşların mağduriyetlerinin giderebilmek için lojistik destek vermek ve hayvanların bakımlarına yardımcı olabilmek amacıyla bugün yola çıktı. Muğla ve Antalya bölgesindeki çalışmalara katkı verecek olan İZBAK ekipleri ilk olarak Milas’a gidecek.

17 KİŞİLİK EKİP YOLA ÇIKTI

İZBAK’ın 17 kişilik arama kurtarma ekibinin ilk adresi Milas olacak. Deneyimli ekip Milas, Ören ve Manavgat güzergahında yangına müdahale, soğutma, lojistik yardım çalışmalarına katılacak, kurtartılan hayvanların muayenelerini yaparak tedavilerine yardımcı olacak. Donanımlı 17 personelle birlikte 2 adet araröz/su tankeri, 1 adet hayvan ambulansı/mobil muayene aracı da yardım için harekete geçti.

“BU ÇOK ZOR BİR SINAV”

İZBAK ekibini yangın bölgesine yollayan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “Maalesef ciğerlerimiz yanıyor. Büyük yangınlarla çok zor bir sınav veriyoruz. Akdeniz ve Ege bölgelerinde yangınlar hala devam ediyor. Biz de tüm İzmitlilerin katkısıyla ciddi bir yardım kampanyası düzenledik. Yardım tırlarımız dün gece ve bugün yola çıktı. Antalya ve Muğla’ya yardımlarımız ulaşacak. Oradaki belediyelerle irtibata geçerek ihtiyaçlarını öğrendik. Buna göre malzemeleri tedarik ederek desteklerimizi oradaki belediyelerimize ulaştıracağız” dedi.

HÜRRİYET DE GİDECEK

Yangın söndürme çalışmalarına destek vermek için bugün de arama-kurtarma ekibi ve su tankeri gönderdiklerinin altını çizen başkan Hürriyet şöyle konuştu; “Yangında yaralanan canlarımız için hayvan ambulansımız ve bir veterinerimizi de bölgeye uğurluyoruz. Biz de yarın sabah (cumartesi) idari kadromuzla birlikte yangın bölgesine gideceğiz. Orada hem İzmitlilerin geçmiş olsun dileklerini bölge halkına ileteceğiz, hem de çalışmalara katkı sunacağız. Vatandaşlarımıza kol kanat gereceğiz ve onlara yalnız olmadıklarını göstereceğiz. 

TATİLİ BIRAKIP GELDİLER

Arkadaşlarımız gönüllü olarak gidiyor. Tatillerini yarıda kesip gelen arkadaşlarımız var. İşleri bambaşka olmasına rağmen orada olmak istediler. Gittiklerinde nasıl bir tabloyla karşılaşacaklarını bilmiyorlar. Buna rağmen ‘Seve seve gideriz’ dediler. Arkadaşlarımızın arama kurtarma ve yangın söndürme konularında eğitimleri var. İnanıyoruz ki orada büyük destek sağlayacaklar. En azından orada yorulan bazı ekipleri dinlendirme fırsatları olacak. Çok ciddi arazöz ve su tankı ihtiyacı var. Biz de buradaki işlerimiz aksayacak olsa da gönderiyoruz. Oradaki yangınların bir an önce söndürülmesi çok daha önemli. İhtiyaç olduğu sürece orada görev yapacaklar.”

YARDIM KAFİLESİ

İzmit Belediyesi önünden hareket eden, İZBAK’tan Rakıf Yel’in kafile sorumlusu olduğu yardım ekibinde; arama kurtarma ekibinden; Osman Kerem Gök, Zafer Okcan, Mehmet Şevket Verit, Dinçer Özyılmaz, Harun Ataş, Fuat Kurtoğlu, Alper Baydar, Ömer Pektaş, Serkan Girgin, Yalçın Çakır (41 ADR 780), Bahri Uysal (41 AEV 426- hayvan ambulansı), veteriner Mustafa Cengiz, Taner Öner Gökhan Omurtağ (41 BL 182-su tankeri), Ahmet Akdoğanözü (41 BL 188-su tankeri) ve Soner Uygun yer alıyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.