banner410

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Kartepe’de kültür ve taziye evi hizmete açıldı

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın vaatleri arasında yer alan kültür ve taziye evi düzenlenen törenle hizmete açıldı. 

07 Ağustos 2021 17:21
Kartepe’de kültür ve taziye evi hizmete açıldı

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın seçim vaatleri arasında yer alan kültür ve taziye evi projesi yapımı tamamlanarak düzenlenen törenle hizmete açıldı. Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Ahmed-i Hani Kültür ve Taziye Evi açılışına Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın ev sahipliğinde AK Parti Milletvekili Cemil Yaman, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Kartepe Kaymakamı Altuğ Çağlar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Yaşar Çakmak, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar ve Kartepeliler katıldı.

BİZ BİRLİKTE TÜRKİYEYİZ

Ahmed-i Hani Kültür ve Taziye Evi açılışında söz alan Fatih Sultan Mehmet Mahalle Muhtarı Alaattin Küçük ve Kartepe Belediyesi Meclis Üyesi Mahir Tutak projenin hayata geçmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Kürsüye gelen Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman “Bölgemizde uzun zamandır ihtiyaç olan bir eksikliği gideriyoruz.  En güzeli ve en büyüğünü yapmak üzere yola çıkmıştık. Çok bereketli bir proje oldu. Bölgemizde yaşayan iş adamlarının desteği ve belediyemiz katkılarıyla bu güzel tesis hayata geçmiştir. Burası sadece taziye evi değildir, aynı zamanda bir kültür evidir. Biz birlikte Türkiyeyiz. Burası 3 katlı olarak planlandı. İhtiyaç durumunda kat çıkabiliriz. Buraya hep birlikte sahip çıkacağız” dedi.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Başkan Kocaman’ın ardından söz alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, sözlerine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın selamıyla başlayarak “Çok güzel bir tesisin açılışında bir araya geldik. Tesisin yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Böyle bir tesisin kurulması herkesi mutlu etmiştir. Bu bölge için çok önemli bir ihtiyaç karşılanmıştır” açıklamasında bulundu. 

ÇAĞLAR’DAN ÇAĞRI;  AŞI OLALIM

Kürsüye gelen Kartepe Kaymakamı Altuğ Çağlar ise “Ülkemizin birçok noktasında ciğerlerimiz yandı. Ormanlarımız konusunda çok duyarlı olmalıyız. Pandemi süreci devam etmektedir,   tedbirli ve dikkatli olmaya devam etmeliyiz.  Hastanede mücadele eden hemşehrilerimiz vardır. Aşı olmalıyız. Pandemiyi  tedbirler ve aşı ile kontrol altına alabiliriz.   Taziye Evi kültürümüzün bir parçasıdır. Biz cenaze ve düğünlerimizde bir araya geliriz. Bu tesisin oluşmasında emeği geçenlere teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

BURADA HERKESİN EMEĞİ VARDIR

AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman konuşmasında “Bizlerin bir birimizden farkı yoktur. Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır. Dünyanın en güzel ülkesinde yaşıyoruz. Kartepemizde böyle bir ihtiyacın ortaya çıkmasıyla Taziye ve Kültür Evi hayata geçirilmiştir. Burada hayırseverlerinde emeği vardır. Ülkemizin yarınları bugünlerden daha güzel olacaktır. Kartepe Belediye Başkanımız başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Kartepe İlçe Müftüsü İrfan Üstündağ’ın duasıyla açılış töreninin kurdelesi kesildi. 

AHMED-İ HANİ KÜLTÜR VE TAZİYE EVİ

Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’nde 530 metre kare alana inşa edildi. Taziye evi arkasında 2.000 m2 boş yeşil alan, bina yanında 600 m2 çocuk parkı bulunuyor. Erkek ve kadın olmak üzere iki ayrı taziye salonu bulunan bina içerisinde mescit alanları, erkek ve kadın şadırvan bölümleri, yönetim odası bulunuyor. Ahmed-i Hani Kültür ve Taziye Evi, site veya apartman sakinlerinin taziyeleri dışında toplantılar, yemekler ve benzer toplu etkinlikler için de kullanabileceği fonksiyonel bir alan olarak dizayn edildi. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.