banner410

banner422

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Hürriyet, Yaşam Bahçesi'ndeki çalışmaları yakından takip ediyor

Halkın nefes alacağı ve huzur bulacağı alanları hayata geçiren İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, açılışı için gün sayan Ekolojik Yaşam Bahçesi’nde incelemelerde bulundu. 

09 Ağustos 2021 13:57
Hürriyet, Yaşam Bahçesi'ndeki çalışmaları yakından takip ediyor

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, üreten belediye vizyonuyla yakın zamanda açılışının gerçekleştirileceği; kente nefes aldıracak, tarımsal üretime ve istihdama katkı sağlayacak İzmit Ekolojik Yaşam Bahçesi'nde incelemelerde bulundu. Başkan Hürriyet'e, Başkan Yardımcıları Ünal Özmural ve Emirşah Torun, Meclis Üyesi Devrim Bal ile Park ve Bahçeler Müdürü Ümit Uçar eşlik etti.

YAKINDAN İLGİLENİYOR

Üretim ve tasarruf konusunda örnek çalışmalara imza atan başkan Hürriyet, halka açık olarak pratik uygulama alanı sunacak Ekolojik Yaşam Bahçesi’ndeki son aşamaya gelinen düzenlemeler, sosyal alanlar ve bitki popülasyonuyla yakından ilgileniyor. Başkan Hürriyet, çalışmaların başından bu yana sık sık Ekolojik Yaşam Bahçesi'ne giderek süreci yerinden takip ediyor.

HUZURUN MERKEZİ

Sürdürülebilir çevre ve kalkınma prensipleri doğrultusunda tasarlanan Ekolojik Yaşam Bahçesi, hizmete girdiğinde İzmitlilerin huzur ve stresinden arınma alanı olacak. Çayırköy Mahallesi’nde hayata geçirilecek olan Ekolojik Yaşam Bahçesi, toprak ve üretime ilişkin farklı yaş gruplarının çeşitli eğitimler alabileceği, atölyelerin yapılacağı bir alan olarak tasarlandı.

PRATİK UYGULAMA ALANI

Ekolojik Yaşam Bahcesi, açıldıktan sonra özellikle öğrencilerin pratik uygulamalar ile üretim konusunda deneyim sahibi olmaları açısından da büyük önem taşıyacak. İzmit’in yeşillendirilmesi ve güzelleştirilmesinde belediyenin kendi üretimi olan bitkilerin bulunduğu Üretim Serası'nı da içinde barındıran Yaşam Bahcesi, halkın nefes alabileceği doğa ile iç içe bir dinlenme alanı olacak.

TASARRUFLA AYDINLANIYOR

Bin 8 metrekare sera, 120 metrekare otopark, 2 bin 562 metrekare sert zemin, 4 bin metrekare yeşil alanla birlikte toplam 7 bin 810 metrekare alana sahip olan Ekolojik Yaşam Bahçesi’nde İzmitliler günün stresinden ve yorgunluğundan uzaklaşacak. Yaşam Bahçesi ayrıca İzmit Belediyesinin tasarruf hamlelerinden biri olan güneş enerjili aydınlatma panelleriyle 7 gün, 24 saat ücretsiz olarak aydınlatılacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner418

banner416