BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Sayın Başkan zaten siz yapmışsınız!

Ak Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney ve ilçe yöneticilerinin Ayazma Kapalı Pazar Alanı’na giderek Şubat ayında yıkılan çatı için ‘İzmit Belediyesi yapamıyorsa biz yapalım’ şeklinde yaptıkları açıklama üzerine Fatma Kaplan Hürriyet’in basın danışmanı Cem Şakoğlu bir açıklama yayınladı.  

10 Ağustos 2021 19:02
Sayın Başkan zaten siz yapmışsınız!

Şakoğlu açıklamasında ‘İzmit Belediyesi yapamıyorsa biz yapalım diyorsunuz da burasını zaten siz yapmışsınız ve yıkılmış. Şimdi sırf muhalefet olsun, basında yer bulalım diye açıklama yaptığınız o kapalı pazar alanında aslında halkın paralarını nasıl sokağa attığınızı ortaya koymuşsunuz’ dedi. 

Cem Şakoğlu açıklamasında şunları söyledi;

Malumu ilam etmiş

‘Ak Parti İzmit İlçe Başkanı ve birkaç yöneticisi Ayazma Kapalı Pazar Alanını ziyaret etmişler. Pazar esnafı da kendilerine dert yanmış. Esnafın kendilerine Şubat ayında yağan kar sebebiyle çöken çatının İzmit Belediyesi tarafından hala yaptırılmadığını söylediğini ve durumdan mağdur olduklarını dile getirdiklerini ifade etmiş. Sonrasında da kendi fikirlerini dile getirmiş Sayın Başkan ve demiş ki ‘İzmit belediyesi yapamıyorsa biz yapalım’ Üstelik bu sözü de gazetelere manşetten yollamışlar. Sayın Başkan belki de farkında olmadan malumu ilam etmiş. 

Sayın Başkan burasını zaten siz yapmışsınız da bu hale gelmiş!

Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki kendi ifadelerinde kullandıkları gibi o pazar alanını kendileri yaptı. Kendi dönemlerinde yapılan bu kapalı pazar alanı o zaman vatandaşın ve işin ehillerinin membran sistemin o bölgenin hava koşullarına uymayacağını ifade etmesine rağmen uyarılar dikkate alınmayarak yapıldı. Bölge insanı o bölgenin rüzgarının ve kışının sert olduğunu net bir dille ifade etmesine rağmen yapılan sistem de ilk kar yağışında yani Şubat ayında çöktü. Yani kendi dönemlerinde yapılan bu sistem vatandaşın milyonlarca lirasıyla birlikte çöpe gitti. Hani bize diyorlar ya ‘İzmit Belediyesi yapamıyorsa biz yapalım’ diye, Sayın başkan burasını zaten siz yaptınız. Önünde fotoğraf çektirerek bizim üzerimizden kendi geçmişinize mi atıfta bulunuyorsunuz acaba? 

Biz ihale açtık ama kimse girmedi. Neden diye bir sorsanıza lütfen.

Şimdi diyeceksiniz ki (demezsiniz ama) ‘E hadi biz yanlış yaptık ve yıkıldı. Siz niye bu güne kadar onarmadınız?’ Tavsiye ediyorum ki sakın öyle de demeyin. Niye biliyor musunuz? Çünkü oradan da golü siz yersiniz. Bakın Şubat ayında yağan kar sonrasında çöken membran sistemi içerideki çeliklere de zarar vermiş. Yani hem çatı onarılacak, hem çelikler yenilenecek. Vatandaşa hizmet bizde esastır. Siyaset gözetmeksizin ve bu durumu şu ana kadar malzeme yapmadan kapalı pazar alanının onarımı için ihale açtık. Ve ne oldu biliyor musunuz Sayın Başkan, kimse girmedi ihaleye. Lütfen bize gazete sütunlarından bir kez daha sorar mısınız ‘İzmit Belediyesinin kapalı pazar ihalesine neden kimse girmedi?’ diye ‘Ya da kimse girmiyorsa biz girelim’ diye sorar mısınız lütfen. Bakın ikinci içler acısı durum da tam burada ortaya çıkıyor. Müteahhit firmalar birçok üründe olduğu gibi demirdeki yükselişin her Allah’ın günü sürdüğünü gördükleri için ihaleye girmeye cesaret edemediler. Bunlar müteahhitlerin kendi söylemleridir. Doların durmadan yükselmesinden dolayı ihaleye girmeye cesaret edemiyoruz diyen müteahhitlerin kendileridir. 

Komik duruma düşüyorsunuz

Eyvallah kimse sizden bu kentte kendi belediyelerinizi eleştirmenizi beklemiyor ve eyvallah bu muhalefet yapabilme egonuzu kente hizmet eden tek muhalif belediye üzerinde tatmin etmek istiyorsunuz ama yaptığınız eleştiriler ile komik duruma düşüyorsunuz. Size tavsiyem İzmit Belediyesi sizin elinizdeyken yaptığınız bu ve bunun gibi niteliksiz yapıları nasıl ya da çevre unsurlarını uyarılara rağmen hiçe sayarak önceden belirlediğiniz malzemelerle neden yapıldığını bir sorgulatın. Halka hizmet etmek ve doğru bilgi vermek istiyorsanız da lütfen rica ediyorum bu sorgulatmayı şu an yaptığınız gibi gazetelerde yayınlatın. 

Kimse merak etmesin biz yapacağız

Son olarak şunu da söylemek isterim ki kimse merak etmesin Ayazma Kapalı Pazar Alanı eskisinden daha sağlam bir şekilde en kısa sürede yenilenecek. Bozduklarınızı tamir etmekten, niteliksiz yapıları onarmaktan planlarımızdaki işlere vakit ayıramaz bir hale geldik. Biz bunları dile getirmedikçe siz kendi ağzınızla bunları ortaya koydunuz. Herkes kendisine yakışanı yapıyor. Biz onarmaya da, yapmaya da, hizmet etmeye de devam edeceğiz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.