BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Deprem profesörü Ercan'dan çok sert sözler

Deprem uzmanı Prof.Dr. Övgün Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda doğa olaylarını afete dönüştüren unsurları sıraladı ve iktidarın politikalarına sert tepki gösterdi. 

14 Ağustos 2021 14:54
Deprem profesörü Ercan'dan çok sert sözler

Türkiye, güneyinde çıkan yangınlarla boğuşmasının ardından bir felaketi de Karadeniz’de yaşadı. Kastamonu, Sinop, Bartın ve Samsun’da sel felakete dönüştü. Bölgede ölen insan sayısının daha da artması beklenirken, arama kurtarma çalışmaları da sürüyor.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan ise, sosyal medya hesabından yaşanan felaketlerle ilgili çok çarpıcı bir paylaşımda bulundu.

Doğa olaylarının afete dönüşmesinde; geçmiş bilgisi, eğitimsizlik, kadercilik, yoksulluk, çıkarcılık ve yönetim-siyasiler gibi unsurların etkili olduğunu ifade eden Ercan, iktidarın politikalarına da tepki gösterdi.

Ercan, “Geldiler, önce Türkiye'nin köy, bucak, ilçe, il düzenini, ta 10 bin yıldır, doğayla barışık, doğa ile sorunları yerinde çözen köyleri bozdular. Büyük Şehir düzeni kurup Arapların merkezden yönetilen mahalle düzenine çevirerek yönetimsiz bıraktılar. Bre yeteneksizler? Afet sizsiniz!” dedi.

Diğer yandan, kitap günleri için Edremit’e giden Ercan, “Edremit kitap günleri için geldim. 3 gün Güre’de kalacağım. Bu kadar güzellik olamaz. Bu güzel ülke nasıl bu kadar kötü yönetilir, nasıl uğursuz karabasanlar yaşar şaşırıyorum!” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393