banner411

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Yardım kamyonu İzmit’ten Kastamonu'ya doğru yola çıktı 

İzmit Belediyesinin öz kaynakları ve vatandaşların bağışları ile oluşturulan yardım kamyonu, sel felaketinden etkilenen Kastamonu'ya doğru yola çıktı 

14 Ağustos 2021 22:50
Yardım kamyonu İzmit’ten Kastamonu'ya doğru yola çıktı 

İzmit Belediyesi, son yılların en büyük felaketleri ile baş başa kalan ülkemizde bu felekatlerden etkilenen bölgelere yardım eli uzatmaya devam ediyor. Orman yangınlarından etkilenen Muğla ve Antalya'nın Manavgat İlçesi'ne de daha önce yardım tırları gönderen İzmit Belediyesi, sel felekatiyle karşı karşıya kalarak büyük can ve mal kayıplarının yaşandığı Kastamonu'ya da bir kamyon dolusu yardım gönderdi. 

GELEN TALEPLERE GÖRE HAZIRLANDI

İzmit Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü öncülüğünde gerçekleştirilen yardım organizasyonunda belediyenin kendi öz kaynakları ve vatandaşlardan gelen bağışlar kullanıldı. Felekatten etkilenen bölgelerden gelen ihtiyaç talebine göre İzmit Belediyesi Kardeş Eller Gıda Bankası'nda hazırlanan koliler, belediyenin görevlendirdiği kamyon ile birlikte ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere Kastamonu'nun Bozkurt bölgesine doğru yola çıktı. 

KAHVECİ, "HEMEN HAREKETE GEÇTİK"

Yardım aracının içerisinde yer alan ürün ve malzemelerin kısa sürede afet bölgesine ulaşacağını belirten İzmit Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Yasemin Gözkonan Kahveci, "Karadeniz ve Kastamonu'da meydana gelen sel felaketi nedeniyle çok üzgünüz ve gelişmeleri endişe ile takip ediyoruz. Kastamonu'nun Bozkurt İlçesi'nde yaşanan sel felaketinin ardından başkanımız Av. Fatma Kaplan Hürriyet'in talimatıyla hemen harekete geçtik. Oradaki mevkidaşlarımızla irtibata geçerek ne tür ihtiyaçları olduğu konusunda bilgi aldık. 

"YARALARI BİRLİKTE SARACAĞIZ"

Edindiğimiz bilgiler neticesinde oluşturduğumuz ihtiyaç listesini öncelikle kendi öz kaynaklarımız ve sonrasında da vatandaşlarımızın bağışları ile hazır hale getirdik. Yardım aracımızda gıda kolisi, temizlik malzemeleri, arama kurtarma çalışmalarında kullanılacak olan yağmurluk, çizme, pil ve buna benzer malzemeler bulunuyor. İlk kamyonumuz bu malzemelerle birlikte Kastamonu'ya doğru yola çıktı.  Herkese buradan bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yaraları birlikte saracağız. Her zaman yanınızdayız" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393