BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Hep birlikte başaracağız

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 22.yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada: ‘Fay hattı üzerinde bulunan ülkemiz ve şehrimizin deprem gerçeğini biliyor, yıkıcı sonuçlarını değiştirmek adına var gücümüzle mücadele ediyoruz ve sorumluluklarımızın farkındayız ‘ dedi.  

16 Ağustos 2021 10:09
Hep birlikte başaracağız

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Keleş sözlerine şöyle devam etti: ‘22 yıl önce yaşadığımız büyük felaket ve kaybettiğimiz canların acısı hala yüreğimizde. Yakın zamanda yurdumuzun farklı bölgelerinde gerçekleşmiş olan deprem, sel, yangın gibi afetler ile bir kez daha kentsel dönüşümün önemini ortaya koyacak acı hadiseler yaşadık. Diliyoruz ki bir daha bu tür hadiseler yaşamayalım. Kentsel dönüşümde en temel hedef her şeyden önce insanımızın can ve mal güvenliğini sağlamak olmalıdır. Şehrimizde depremin kendisini değil, doğurduğu sonuçları sorun olarak kabul eden bir anlayışın hep birlikte kabul edilmesi ve depremin olumsuz sonuçlarının en aza indirilmesi için, mücadele eden kolektif bir çalışmaya ihtiyacımız vardır.’ Dedi.

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Keleş; bu kolektif çalışmanın bileşenlerini şöyle ifade etti;  Bu süreçte ilgili bakanlıklarımız ve yerel yönetimlerimiz tarafından yatırımcılarımızın kentsel dönüşüme ilgisini arttırmak için bölgenin ihtiyaçlarına göre emsal ve kat artışlarında kolaylık sağlanmalıdır.

Özel sektörümüz yani müteahhitlerimiz iş planlarında kentsel dönüşümü öncelikli sıraya almalı, bunu bir sosyal sorumluluk olarak görmeli, gerekirse karlılıklarından fedakârlık ederek boş parsellerde üretim yapmak yerine şehrimizin ihtiyacı olan kentsel dönüşüm alanlarına öncelik vermelilerdir.

1999 öncesi imalatı yapılmış riskli yapılara sahip vatandaşlarımız da, olası bir deprem sonrası yapılarının hasar görmemesi ve yıkıma uğramaması için maddi ve manevi bir takım fedakârlıklar yaparak kentsel dönüşüme katkı sağlamış olacak ve elde edecekleri ekonomik değeri yüksek yapılar ile aynı zamanda içinde aileleriyle uzunca yıllar güvenle yaşayacakları bir miras bırakacaklardır.

Kentimizin tüm sivil toplum kuruluşları 1999’da yaşadığımız acıları bir daha yaşamamamız için bu konuyu sürekli gündemde tutmalı, deprem sonrası acıları birlikte yaşadığımız sivil toplum kuruluşları deprem gerçeğini ortak gündem yapmalı ve şehrimizi olası depreme nasıl hazır hale getiririz kaygısıyla çalışmalar yapmalı. Deprem şehrimizin tüm sivil toplum kuruluşlarının ortak sorunu olmalı.

Son olarak güçlü yerel basınımızın kıymetli temsilcileri deprem gerçeği konusunda kamuoyu oluşması, toplumuzun bilinçlenmesi ve bilgilenmesi için gerekli desteği vermeye devam etmelidir.

Kocaeli bu anlamda bugüne kadar çalışmalar yapan bir şehir. Kentsel dönüşüm ile ilgili belli mesafeleri kat ettik fakat daha yapacak çok işimiz var bu nedenle yukarıda bahsettiğimiz dinamikler aynı hedefe odaklanıp birlikte senkronize çalışır ise bahsettiğimiz hedefe ulaşmamız çok daha kolay olur diyerek, kentsel dönüşümün kentimiz ve yurdumuz için önemini bir kez daha hatırlatan Başkan Keleş sözlerine şöyle devam etti;

Bu duygu ve düşüncelerle 22 Yıl önce aramızdan ayrılan deprem şehitlerimizi saygıyla anıyor, bugün bile depremin izlerini üzerinde taşıyan vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Depremi unutmamalı, unutturmamalı, hazırlık yapmalıyız” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.