BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Başkan Hürriyet’ten 17 Ağustos mesajı: Unutmadık, unutturmayacağız

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, başta şehrimiz olmak üzere tüm ülkeyi yasa boğan 1999 Marmara Depremi’nin 22’nci yıldönümünde mesaj yayınlayarak, “Hepimizde tarifi mümkün olmayan acılara yol açan 17 Ağustos Marmara Depremi’ni hiçbir zaman unutmayacağız ve unutulmasına da müsaade etmeyeceğiz” dedi  

16 Ağustos 2021 07:59
Başkan Hürriyet’ten 17 Ağustos mesajı: Unutmadık, unutturmayacağız

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, yüzyılın en büyük felaketlerinden biri olarak kabul edilen ve başta şehrimiz olmak üzere tüm ülkede büyük acılara sebebiyet veren 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 22’nci yıldönümünde mesaj yayınladı. Yaşanan korkunun ve acıların tazeliğini ilk günkü gibi koruduğunun altını çizen Hürriyet, “17 Ağustos 1999 tarihinde gerçekleşen ve birkaç dakika içerisinde arkadaşımızı, kardeşimizi, annemizi, babamızı ya da evimizi kaybetmemize sebep olan Marmara Depremi’nin üzerinden tam 22 sene geçti. Hepimizde olduğu gibi tüm Türkiye’de de büyük yaralar açan ve etkilerini halen sürdüren bu felaketin ve benzerlerinin, bir daha yaşanmaması en büyük temennimizdir.  Her yıl olduğu gibi bu yıl da Marmara Depremi’ni anarken sadece yas tutmakla kalmamalı ve bir daha böyle acı olayların yaşanmaması adına çalışmalar yürütmeliyiz.

PLANSIZ VE KAÇAK YAPILAŞMADAN KAÇINMALIYIZ

Tekrar bu deprem gerçeği ile karşı karşıya kaldığımızda böyle büyük acıların yaşanmaması ve kayıpların verilmemesi için plansız ve kaçak yapılaşmadan kaçınmalı, deprem yönetmeliğine uygun hareket etmeliyiz. Unutmamalıyız ki; Marmara Depremi gibi Türkiye’de meydana gelen tüm depremlerde yaşanacak insani, sosyal ve ekonomik tahribatları minimuma indirmek yine bizlerin elinde. İzmit Belediyesi olarak depremin değil, binanın öldürdüğünün bilincinde olarak hareket ediyor ve bir daha böyle acıların yaşanmaması için gerekli hassasiyeti tüm çalışmalarımızda gösteriyoruz. Ateşini her daim yüreğimizde hissettiğimiz Marmara Depremi gibi bir felaketin yeniden yaşanmaması temennisiyle hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, yakınlarını kaybeden vatandaşlarımıza ve milletimize başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.