banner410

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Başiskele’den sel bölgesine 6 tır insani yardım

Batı Karadeniz Bölgesi’nde geçtiğimiz hafta yaşanan sel felaketinden etkilenen afetzede vatandaşlarımıza yardım amacıyla 6 TIR Başiskele’den yola çıktı. 

22 Ağustos 2021 18:51
Başiskele’den sel bölgesine 6 tır insani yardım

Afet bölgelerinde ihtiyaçların karşılanması için Başiskele Kaymakamlığı, Başiskele Belediyesi, AFAD ve Türk Kızılayı iş birliğiyle düzenlenen ayni yardım kampanyası ile sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler, kurum ve kuruluşlar ile hayırsever vatandaşlardan tarafından yardım toplama merkezinde toplanan yardımlar afet bölgesine ulaştırılmak üzere 6 yardım tırı Başiskele’den yola çıktı.

Başiskele Belediye Hizmet Binası önünde gerçekleştirilen programa Başiskele Kaymakamı İsmail Gültekin, Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, AK Parti Başiskele İlçe Başkanı Mustafa Koral, MHP Başiskele İlçe Başkanı Serkan Günaydın, belediye meclis üyeleri, AFAD Kocaeli Şubesi ve Türk Kızılayı Kocaeli Şubesi yetkilileri katıldı. 

BAŞKAN ÖZLÜ: HAYIRSEVER VATANDAŞLARIMIZDAN YOĞUN TALEPLER GELDİ

Programda konuşan Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, devletin tüm imkanlarıyla afet bölgesinde yoğun bir şekilde çalıştığını vurgulayarak şunları söyledi:

“Batı Karadeniz Bölgesi’nde geçtiğimiz hafta yaşanan sel felaketinden sonra AFAD ile hemen koordine olduk. Başiskeleli vatandaşlarımızdan bize sürekli telefonlar geldi. Biz de nasıl yardımcı olabiliriz? diye taleplerde bulundular. Devletimiz de her anlamda orada. Herkes orada gayret gösteriyor. İhtiyaç olan malzemeler çerçevesinde bölgemizdeki hayırseverlerin de katkılarıyla Kaymakamlığımız ile iş birliği kurarak bir çalışma başlattık. İçinde gıda kolisi, temizlik malzemesi, içe suyu gibi insani yardım malzemesinden oluşan 6 tırımızı Kastamonu, Sinop ve Bartın illerimize gönderiyoruz.”

“MİLLETİMİZ ÇOK KADİRŞİNAS”

“Allah ülkemizi ve milletimizi böyle afetlerden korusun. Böyle afetlerde gösterdiğimiz gayretler de bizim ne kadar güçlü bir devlet olduğumuzu, ne kadar kadirşinas bir millet olduğumuzu bizlere gösteriyor.” 

KAYMAKAM GÜLTEKİN’DEN BAŞİSKELE HALKINA TEŞEKKÜR

Başiskele Kaymakamı İsmail Gültekin ise yaptığı konuşmada, “Bundan 22 yıl önce asrın felaketi 17 Ağustos Marmara Depremi’ni yaşamış bölge insanları olarak, Karadeniz Bölgemiz’de yaşayan afetzedelerin yaşamış oldukları durumun en iyi hissedecek olan bölge diye düşünüyorum. Belediyemizin çok süratli bir şekilde organizesiyle toplanan insani yardım malzemelerini bugün afet bölgemize gönderiyoruz. Elinde avucunda ne varsa hiç düşünmeden paylaşan bölgede olmaktan da mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Başiskele’de yaşan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.