BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Muhalefeti taşerona mı verdiniz?

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in basın danışmanı Cem Şakoğlu birkaç gündür kamuoyunu meşgul eden Kuruçeşmeli esnafın videosu üzerine sosyal medya hesabından açıklamalar yapan Muharrem Tutuş’a göndermeler yaptı. Cem Şakoğlu “Bize ‘Sosyal medya belediyeciliği yapıyorlar’ diyenler asıl kurguyu siz yapıyorsunuz. Muhalefet görevini bile taşerona vermişsiniz” dedi.  

24 Ağustos 2021 12:23
Muhalefeti taşerona mı verdiniz?

Şakoğlu açıklamasında şunları söyledi:

Sayesinde yaptığımız işler daha çok gündeme geliyor

Geçtiğimiz günlerde İzmit Belediyesi Ak Parti Meclis Üyesi Sayın Muharrem Tutuş kurumumuzun sosyal medya belediyeciliği yaptığını iddia etmiş. Bundan alınmak yerine aksine son derece mutlu olduk. Kendileri sayesinde yaptığımız işleri yeniden gündeme getiriyoruz ve halkımız yapılanları bir kez daha görüp takdir ediyor. 

Bu verilerin arkasında durabilecek mi merak ediyorum?

Sayın Tutuş bu açıklamayı İzmit Belediyesinin Kuruçeşme’de yaptığı asfaltlama çalışması sırasında bölge esnafıyla yapılan röportaja dayanarak yapmış. İzmit Belediyesi Fen İşleri çalışanlarımız Kuruçeşme’de asfaltlama yaparken, basın yayın ekibimiz de konuyu haberleştirmek için esnafla röportajlar yapmış. Bizim sosyal medya belediyeciliği yaptığımızı iddia edenler de Kuruçeşme’de berberlik yapan bir vatandaşımızın verdiği röportajdan rahatsız olmuş olacaklar ki, aynı vatandaşın başka bir video yayınlamasına ön ayak olmuşlar. Derken aynı video yine aynı ekibin katkılarıyla basına servis edilmiş. Ancak edindiğimiz bilgiler ve konunun çevre esnaftaki şahitleri bize işin başka olduğu yönünde bir takım bilgiler veriyor. Sayın Tutuş bu verilerin arkasında durabilecek mi gerçekten merak ediyorum. 

Ne zamandan beri basın yayın birimleri röportaj karşılığı vatandaşa kaldırım sözü veriyor?

Kuruçeşme’ye yapılan bir asfalt çalışması sırasında belediyemizin basın yayın biriminden kardeşlerimizin röportaj yaptığı bir esnaf kardeşimiz videoda son derece keyifli bir şekilde İzmit Belediyesine yapılan hizmetten dolayı teşekkür ediyor. Ancak bu video yayınlandıktan bir süre sonra aynı kardeşimiz her ne sebeple ise birden fikrini değiştiriyor ve enteresan bir şey atıyor ortaya ve diyor ki ‘Bana bunları söylersen senin kaldırımlarını yaparız denildi, ben de o yüzden söyledim. Fakat gördüğünüz gibi kaldırımlarım hala yapılmadı.’ Öncelikle şunu söylemek istiyorum; ben o esnaf kardeşimizin böylesine ucuz bir hesap peşine düşeceğini sanmıyorum. Bir ikincisi şunu merak ediyorum; acaba ne zamandan beri belediyelerin basın yayın birimi çalışanları röportaj karşılığı insanlara kaldırım ya da asfaltlama sözü vermeye başladı? Bunu bütün açık yürekliliğimle söylüyorum ki İzmit Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü’nde çalışan hiçbir arkadaşım böyle zavallıca bir teklifi yapacak kadar asla küçülmez, asla kendi işi dışında bir konunun altına imza atmaz ve aynı zamanda atamaz da. 

Yolum yapılıyor diye vatandaş niye rahatsızlık duysun ki?

Bakın Kuruçeşme bizim ciddi anlamda önem verdiğimiz bir yer. Belediye Başkanımız Sayın Fatma Kaplan Hürriyet hanımefendinin direktifleri ile belediye başkan yardımcılarımız bölgenin muhtarları ile mahalle mahalle gezerek eksikleri tespit ediyor ve hızlı bir şekilde tamamlanmasını sağlıyorlar. Şimdi sorum şu, acaba hangi mahalleli kendi mahallesine yapılan asfalt çalışmasından rahatsızlık duyar? Daha net soru şu ki, böyle bir rahatsızlığı neden duyar? Neden duysun ki; yolları yapılıyor, kaldırımları yapılıyor, onarılıyor. Ancak her ne sebeple ise ortada suni rahatsızlıklar oluşturulan bir durum var. Bölge insanının söylemleri şu yönde ki orada konuşlanmış bir grup, bize teşekkür eden röportajı veren vatandaşı tehdit ederek o yeni videoyu çektirmiş. Dahasını da söylüyor bölge esnafı ki ‘Bundan sonra bu tip röportajları bize sormadan vermeyeceksiniz’ diyerek baskı oluşturulmuş. Kimdir bu baskıyı oluşturanlar? Bölgeyi ziyaret eden müdür ve belediye başkan yardımcılarını enteresan şekilde karşılayanlar kimlerdir?

Muhalefeti taşerona sipariş ile mi yaptırıyorsunuz?

Şimdi her fırsatta ‘Ben siyaset yapıyorum’ diyen Sayın Tutuş’a soruyorum; İzmit Belediyesinin asfalt çalışması yaptığı bir yerde bu çalışmayı kim istemez ve bu çalışma ile ilgili olumlu röportajları sabote etmeyi acaba hangi siyasi görüş ister? Daha fenası yarın bu durum ortaya çıkartılırsa Sayın Tutuş’a ‘Hadi biz sosyal medya belediyeciliği yapıyoruz, siz bu yaptığınızın ismini bize söyler misiniz?’ desek ne söyleyecek? ‘Asıl kurguyu kim yapıyor acaba?’ desek ne cevap verecek?  Ne diyelim yani, biz de çıkıp ‘Tutuş ve arkadaşları muhalefeti taşerona sipariş ile yaptırıyorlar’ mı diyelim? Belediyemizi sürekli yalancılıkla suçlayanlara asıl yalancı sizsiniz mi diyelim?

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393