BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Kamu emekçileri bir kez daha hayal kırıklığına uğratılmıştır

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Kocaeli İl Başkanı Sabri Mutlu, memur maaş zammını kastederek kamu emekçileri bir kez daha hayal kırıklığına uğratılmıştır dedi. 

24 Ağustos 2021 07:52
Kamu emekçileri bir kez daha hayal kırıklığına uğratılmıştır


Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Kocaeli İl Başkanı Sabri Mutlu’nun yazılı açıklamasının içeriği şöyle: 

Yandaş konfederasyon ve AKP iktidarına sesleniyoruz…Sözde Toplu Sözleşme görüşmeleri; ekonomik krize, enflasyona, büyüme rakamlarına ve gerçekçi ülke koşullarına göre belirlenmemiştir. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; 2022’de % 5+7, 2023’de ise % 8+6 ve enflasyon farkı teklif edilmesini şiddetle reddediyoruz.

Pandemi koşullarının yaşam şartlarını ağırlaştığı, işsizlik ve pahalılık koşullarının mutfakları kavurduğu ülkemizde, doğal gaza, elektriğe, benzine, gıda maddelerine, ulaşıma vs. fahiş oranlarda zam yapılırken, Türk Lirası Dolar ve Euro karşısında erirken, yurttaşların alım gücü günden güne azalırken AKP hükümeti,  kamu emekçilerine reva gördüğü bu zam oranlarıyla alay etmiştir.

Hükümetin; kamu emekçilerine  bir bütün olarak tüm yurttaşlara karşı bu kadar pervasız olmasının nedeni  Memur-Sen’in ve Kamu-Sen’in tavrından kaynaklanmaktadır.  Memur-Sen her sözleşmede olduğu gibi bugün de kamu emekçilerini, Sözde Toplu Sözleşme masasında satmış ve memurun değil AKP’nin çıkarlarını gözetmiştir.
 

Memur-Sen konfederasyonu, kamu emekçilerine kendi tekliflerinin yarısı dahi etmeyen zam teklifini kabul etmiştir. Ancak her dönemde olduğu gibi bu dönemde de “kazanımlar sağladık” aldatmacası ile emekçilerin gözleri önünde “satış sözleşmesi”ni imzalamıştır.

Grev hakkı olmadan oturulan sözde “Toplu İş Sözleşmesi” masası bu yıl orta oyunundan da öteye geçip, tam bir sirk çadırına dönüşmüştür. AKP iktidarı ile yandaş konfederasyon arasında yapılan Sözde Toplu Sözleşme ile tüm kamu emekçileri geçmişte olduğu gibi bugün de enflasyonun altında ezdirilmiş, yüzdelik dilimlerle ücretli kölelik koşulları dayatılmıştır.

Kendinden olmayan sendikaları ve kamu emekçilerini yok sayan anlayışın karşısında olmaya devam edeceğiz. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; yüzdelik zam aldatmacasının ve Sözde Toplu Sözleşme anlaşmasının sonlandırmasını; Toplu İş Sözleşmesinin, ekonomik krize, enflasyona, büyüme rakamlarına ve gerçekçi ülke koşullarına göre belirlenmesini istiyoruz. 

İnsan onuruna yaraşır bir ücret ancak ve ancak grevli toplu sözleşme hakkı ile sağlanabilir. Bu hakkın elde edilmesi için tek gerçekçi seçenek; emek, eylem ve direniş çizgisidir. Kamu Emekçilerini Birleşik Kamu İş Konfederasyonu altında örgütlenmeye ve haklarımızı alıncaya kadar mücadele etmeye davet ediyoruz. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393