BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Karaabdülbaki Üretici Pazarı açıldı

Üretimi ve üreticiyi destekleyen, toprağın zenginliğinden faydalanarak doğal ürünleri vatandaşa ulaştıran projelere imza atan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in öncülüğünde Karaabdülbaki Üretici Pazarı’nın açılışı gerçekleştirildi  

27 Ağustos 2021 10:44
Karaabdülbaki Üretici Pazarı açıldı

Kentte üretimi ve üreticiyi destek sağlamak amacıyla birçok çalışmaya imza atan İzmit Belediyesi, yapımını tamamladığı Karaabdülbaki Üretici Pazarı’nın açılışını gerçekleştirdi. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyetine başlayan Karaabdülbaki Üretici Pazarı’nın açılışına İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in yanı sıra İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, İzmit Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan, İzmit Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Kızıl, Karaabdülbaki Mahalle Muhtarı Hüdayim Yıldız, Bayraktar Mahalle Muhtarı Ali Cevat Tomurçu, Akmeşe Sultaniye Mahalle Muhtarı Fikri Yıldız, Yenice Mahalle Muhtarı İlhan Gülseren, Ambarcı Mahalle Muhtarı Mustafa Karaboğa, Akmeşe Atatürk Mahalle Muhtarı, Sadettin Açıkgöz, Akmeşe Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Rahim Varol, Süleymaniye Mahalle Muhtarı Mustafa Balkan, Sapakpınar Mahalle Muhtarı Behçet Yılmaz, Gündoğdu Mahalle Muhtarı Çetin Ersoy, Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Mustafa Yaman, Ortaburun Mahalle Muhtarı Yüksel Özcan ve üreticiler katıldı. 

“BAŞKANIMIZA ÖRNEK OLDUĞU İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Açılış töreninde konuşan Karaabdülbaki Mahalle Muhtarı Hüdayim Yıldız, “ Karaabdülbaki Üretici Pazarı, vatandaşları üretime teşvik etmek ve kadın üreticilere destek olmak amacıyla düşünülmüş güzel bir proje. Ben Başkanımız Fatma Kaplan Hürriyet’e destek olduğu ve örnek olduğu için çok teşekkür ediyorum. Tüm üreticilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını, bereketli satışlar yapabilmelerini diliyorum” ifadelerini kullandı. 

“KADINLARA DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİM”

Görev geldiğinde bu yan üretime yönelik projelere ağırlık veren İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “Söz verdiğimiz gibi köylerde üreticilerimizi olanaklarımız dâhilinde desteklemeye devam ediyoruz. Her zaman dediğimiz gibi, Türkiye’yi üretim kurtaracak. Üretmek ve ürettiğini satabilmek gerekiyor. Özellikle kadın üreticileri desteklemeyi önemsiyoruz. Ben bir kadın, bir anne olarak elimden geldiğince kadınlara her anlamda destek vermeye gayret ettim ve destek vermeye devam edeceğim.  

“DAYANIŞMAYLA HAYATA GEÇİRDİK”

Vatandaşlarımızın ekonomisini rahatlatacak projeleri önemsiyoruz. Karaabdülbaki bir geçiş noktası. Üretici pazarımızdan Hasancıklar, Ortaburun, Sapakpınar, Sultaniye, Süleymaniye ve Kurtdereli üreticiler de ücretsiz olarak faydalanabilecek ve projemize 24 üreticimizin başvurusu var Ben muhtarımıza özellikle teşekkür etmek istiyorum. Mahalleli için çok uğraştı ve projeyi müthiş benimsedi. Birlikte dayanışmayla üreticilerin ücretsiz şekilde faydalanabileceği bir projeyi hayata geçirdik. 

“DOĞAL ÜRÜNE ARACISIZ ULAŞACAKLAR”

Kırsal kalkınma, tarım ve üretim bizim çok çok kıymet verdiğimiz değerler. Böyle güzelim domatesleri, biberleri doğal bir şekilde üretip tüketiciye sunmak çok kıymetli. Üreticilerimiz hem doğal ürünü vatandaşa ulaştıracak hem de ev ekonomilerine katkı sağlayacaklar. Vatandaşlar aracı olmadan direkt olarak doğal ve ekonomik ürüne bu pazardan ulaşabilecek. Üretici pazarımızın hem üreticiye hem tüketiciye fayda sağlayacağına inanıyoruz. Hayırlı ve uğurlu olsun. Tüm üreticilerimiz için bereketli olsun” ifadelerini kullandı. 

HÜRRİYET STANTLARI GEZDİ

Konuşmaların tamamlanmasının ardından dua edilerek açılış kurdelesi kesildi. Üretici stantlarını tek tek gezerek üretici kadınlara yelek ve şalvar hediye eden Başkan Hürriyet, bol ve bereketli satış diledi. Karaabdülbaki Mahalle Muhtarı Hüdayim Yıldız, desteklerinden ötürü Başkan Hürriyet’e doğal ürünlerin bulunduğu sepeti hediye etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393