BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Bizim için vatan, sadece bir toprak parçası değildir

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıl dönümü nedeniyle yayınladığı mesajında Kocaelililerin ve Türk halkının bayramını kutladı. 

28 Ağustos 2021 17:56
Bizim için vatan, sadece bir toprak parçası değildir

Ordumuzun emperyalist işgalci güçlere karşı elde ettiği şanlı Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 99. yılında 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayan Başkan Büyükakın, ‘’Vatan, bizim için üzerinde yaşadığımız toprak parçasından çok daha geniş anlamlar ifade etmektedir. Vatan gerekirse canımızı verdiğimiz, göğsümüzü siper ettiğimiz, düşman ayakları altında ezilmesine izin vermediğimiz yegâne sevdamızdır’’ dedi.

Başkan Büyükakın mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır anlayışıyla düşmana bu toprakları dar eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları bize göstermiştir ki; vatanı sevmek, korumak ve yeri geldiğinde şehit olup, kanıyla sulamak kutsal bir vazifedir. Türk milletine bu zaferi armağan eden Cumhuriyetimizin Banisi Atatürk başta olmak üzere kahraman ordumuzun tüm şehit ve gazilerini rahmetle, minnetle ve şükranla yâd ediyorum. Gerek Kurtuluş Savaşı’mızda, gerekse de şanlı tarihimizdeki diğer muharebelerde ve terörle mücadelede kaybettiğimiz şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum. 

Tarih boyunca vatanımıza göz dikenler ve onların yerli iş birlikçileri çok oldu, yeri geldi tarihin görmediği ihanetleri gördük, yeri geldi ülkemiz üzerinde hesaplar yapmaya, yurdumuzu istila etmeye kalkışanlar oldu.
Ama bu kendini bilmez hainler karşılarında her zaman kahraman ordumuzla birlikte birlik ve beraberlik içinde bir millet buldu. Milletimizin vatanını ele geçirmeye çalışan hainler karşısında gösterdiği cesaret, kararlılık ve millî birliğimiz sayesinde rengini şehitlerimizin kanından alan al bayrağımız, dalgalandığı göklerden hiçbir zaman inmedi ve inmeyecek.

Başkomutanlık Meydan Muharebesi ve 30 Ağustos Zaferimizin 99. yılında bir kez daha, şehitlerimize ve gazilerimize Allah'tan rahmet diliyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun." 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393