BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Büyükşehir ekipleri, Bartın’da yaraları sarıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz haftalarda Kastamonu, Bartın ve Sinop illerinde etkili olan sağanak yağış sonucu meydana gelen sel felaketinin yaralarını sarmaya devam ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ ın talimatı ile sel felaketinin ardından bölgeye giden ekipler, Kastamonu’nun Bozkurt, Azdavay ilçelerinin yanı sıra Bartın’ın Ulus ilçesinde çalışmalarını sürdürüyor.  

29 Ağustos 2021 10:56
Büyükşehir ekipleri, Bartın’da yaraları sarıyor

BOZKURT VE AZDAVAY’DA ÇALIŞMALAR

İSU Genel Müdürlüğü, Kastamonu Bozkurt ve Azdavay ilçelerinde meydana gelen sel felaketinden sonra iş araçları ve ekiplerini bölgeye gönderdi. Ekipler, ilk günden itibaren ağırlıklı olarak Bozkurt ilçesinde olmak üzere sağlıklı içme suyu ihtiyacının karşılanması ile sel felaketinin getirdiği alüvyon ve malzemelerin temizlenmesi çalışmaları yapıyor ve yapmaya devam ediyor. 

BARTIN ULUS’DA SAĞLIKLI ALTYAPI

AFAD koordinasyonunda afet bölgesinde çalışmalarını sürdüren KBB İSU Genel Müdürlüğü, Bartın’ın Ulus ilçesi İnebey Mahallesi ile Zafer köyünde sel felaketinde tahrip olan içme suyu şebekesini onarma çalışmaları da yapıyor. Bölgeye beraberinde 4 iş makinesi ile giden 8 kişilik ekip, tahrip olan su alma yapısı kaptaj ile kaptaj ve su deposu arasında 250 mm çapında çelik boru hattının onarımını gerçekleştiriyor.

ALTYAPI HATLARI YAPILIYOR

Ekipler ayrıca; su alma yapısının yer aldığı dere boyunca 150 mm çapında çelik borular kullanılarak 350 metre ve Zafer köyü içerisinde ise 250 metre uzunluğunda olmak üzere toplam 600 metre uzunluğunda içme suyu şebeke imalatı ile onarımı yapacak.  

Devam edilen çalışmaların kısa bir içinde tamamlanması ile birlikte Ulus Mahallesinin İnebey Mahallesi ile Zafer köyünün sağlıklı içme suyu ihtiyacı sağlanacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, afet bölgesinde vatandaşların yaralarının sarılması ve durumun normalleşmesi çalışmalarını ihtiyaç olduğu sürece devam edecek.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393