banner410

banner422

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

İzmit’te Zafer Bayramı coşkusu

İzmit Belediyesinin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında konser veren ünlü müzik grubu Mary Jane farklı tarzdaki eski şarkıları seslendirerek İzmitlilere müzik ziyafeti yaşattı. Konserde halka hitap eden başkan Hürriyet, “Bugün Afganistan gibi değilsek Ata’mızın sayesindedir” dedi 

30 Ağustos 2021 19:30
İzmit’te Zafer Bayramı coşkusu

Bayramları vatandaşlarla birlikte coşkuyla kutlayan İzmit Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde ünlü müzik grubu Mary Jane ile İzmitlileri buluşturdu. Zafer coşkusu bando eşliğinde yürürken iyice artan binlerce İzmitli, konser öncesinde Kent Meydanı’nı doldurdu. Ünlü grubun kendi tarzlarında seslendirdiği birbirinden özel, unutulmaz eski şarkıları ve kendi bestelerini keyifle dinleyen İzmitliler güzel bir akşam geçirdi.

‘DÖNENCE’ İLE BAŞLADI

Hit olmuş birçok şarkıyı kendi tarzlarında yeniden düzenleyerek seslendiren, türkülere kendi yorumlarını katan ve kendi şarkılarını halkın beğenisine sunan ünlü müzik grubu Mary Jane, Barış Manço’nun ezbere bilinen şarkısı ‘Dönence’ ile sahneye çıktı. Mary Jane’e binlerce müziksever İzmitli eşlik etti. Konser boyunca yüzlerde tebessümün eksik olmadığı 30 Ağustos kutlamasında son 50 yılın en sevilen şarkılarından oluşan müzik dolu özel bir gece yaşandı.

“CUMHURİYET SAYESİNDE”

Konserde halka hitap eden İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “Yine bir zafer ve milli bayram coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. 30 Ağustos, zafere inanların, işgale boyun eğmeyenlerin, direnenlerin günüdür. Bugün biz Afganistan gibi bir ülke olmadıysak ulu önderimizin, Ata’mızın bize kazandırdığı cumhuriyet sayesindedir. Cumhuriyete hep beraber sahip çıkmaz zorundayız. Özellikle gençlerimiz. Bu ülke zorluklarla, kanla, canla kuruldu. Şehitlerimize ve Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e bin şükran borçluyuz.

“HEP YOL GÖSTERİCİMİZ”

Her daim onun ilkeleri bizim ışığımız olacak. Bu ülke ne zaman sıkışsa sarıldığımız devrimleri bizim yol göstericimiz olacak. İç savaşla boğuşan o ülkeler gibi olmamak için bu ilkelere ve devrimlere sımsıkı sarılmalıyız. Gelecek kuşaklara bu ülkenin nasıl kurulduğunu, Atalarımızın nasıl mücadeleyle bu ülkede zaferi kazandığını anlatacağız. Bu vesileyle 30 Ağustos Zafer Bayramı’mız kutlu olsun” dedi. 

FİDAN BAĞIŞI HEDİYESİ

Konser seçiminin neden Mary Jane olduğunun altını çizen başkan Hürriyet ayrıca “İzmitliler ile İzmitli kardeşimiz bir arada olsun istedik. Yolunuz açık olsun. İyi eğlenceler diliyorum” sözlerini kaydetti. Konuşmalarının ardından başkan Hürriyet, Mary Jane grubu üyelerine, orman yangınları sonrası doğayı korumak amacıyla ÇEKÜL Vakfı’ndan satın alınan fidan bağışlarının plaketleri ve üzerinde ‘Mary Jane’ yazılı Kocaelispor forması takdim edildi

ZAFER ALAYI 

İzmit’e milli bayram ruhunu yeniden kazandıran Av. Fatma Kaplan Hürriyet başkanlığındaki İzmit Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde Fener Alayı da düzenledi. Pandemi kuralları dikkate alınarak düzenlenen etkinliklerde Zafer Bayramı’nın 99’uncu yılı şerefine Kültür Tepesi’nden Kent Meydanı’na kortej yürüyüşü yapıldı. Gençliğin yaktığı meşaleler arasında şehrin işlek caddelerinden ilerleyen yüzlerce kişilik Fener Alayı, Zafer Bayramı’nın coşkusunu tüm esnafa, sokak aralarına ve evlerinden korteji izleyen İzmitlilere hissettirdi. 

HER YERDEN KUTLAMA 

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in en önde saf tuttuğu Fener Alayı’nda belediye bandosu eşliğinde birçok dernek, vakıf ile siyasi parti başkan ve yöneticileri, kulüp temsilcileri, sporcular ve aileleriyle birlikte korteje dahil olan vatandaşlar yerini aldı. Zafer Yolu’nu adım adım kat ederek Kent Meydanı’na ulaşan vatandaşlar gururlu ve coşkulu anlar yaşadı. İzmit Belediyesinin sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanan Fener Alayı’na birçok şehirden vatandaşlar da kutlama mesajlarıyla katıldı.

FENER ALAYI COŞKUSU

CHP İl Başkan Yardımcısı Barış Topal, CHP Körfez İlçe Başkanı Hakan Çakar, CHP Körfez İlçe Başkanı Bülent Yıldız, Gelecek Partisi İl Başkanı Serap Çakır, Gelecek Partisi İzmit İlçe Başkanı Ömer Uçar, İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, İzmit Kent Merkezi Ticari Dayanışma Derneği Başkanı Murat Öztürk, Genel-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Vedat Küçük, İzmit Belediyespor Kulübü Başkanı Yusuf Erenkaya ve muhtarlar da İzmit’in sokaklarında Fener Alayı coşkusuna ortak oldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner418

banner416