BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Körfezin yeni gerdanlığı için ilk kazma vuruldu

Gölcük Değirmendere (Kuruçeşme Mevkii) Halıdere Arası Sahil Düzenleme Projesi’nde ilk kazma vuruldu  

02 Eylul 2021 09:09
Körfezin yeni gerdanlığı için ilk kazma vuruldu

Kent genelinde hayata geçirdiği çevre dostu hizmetlerin yanı sıra kişi başına düşen yeşil alan miktarını artıracak projelere imza atan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Körfezi’nin yeni gerdanlığı olacak projede çalışmalara başladı. Gölcük Değirmendere (Kuruçeşme Mevkii) Halıdere Arası Sahil Düzenleme Projesi’nde ilk kazma vuruldu.

BAŞKAN SÖZ VERDİ, ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın yakından takip ettiği ve bölge halkıyla istişare ettiği Gölcük Değirmendere (Kuruçeşme Mevki) Halıdere Arası Sahil Düzenleme Projesi başladı. Başkan Büyükakın’ın projenin İzmit Körfezi için yeni bir gerdanlık ve bölgenin cazibe merkezi olacağını belirttiği projede ilk kazma vuruldu.

CAZİBE MERKEZİ OLACAK

37 bin 105 m² alana sahip Gölcük Değirmendere Halıdere Arası Sahil Düzenleme Projesi tamamlandığında, bölgenin cazibe merkezi olacak. Projenin 19 bin m²’lik kısmı vatandaşların rahat vakit geçirebilmesi için yeşil alan olarak ayrıldı. Bin 350 metre sahil uzunluğuna sahip projede vatandaşlar için yürüyüş ve bisiklet yolu inşa edilecek. 

PİKNİK VE SPOR ALANLARI

4 bin m² piknik alanına sahip projede vatandaşlar için kafeterya, mescit, tuvalet, çocuk oyun alanı kurulacak. Ayrıca vatandaşlar için 76 araçlık otopark yapılacak. Gölcük Değirmendere Halıdere Arası Sahil Düzenleme Projesinde vatandaşların spor yapabilmeleri için bin 100 m²’lik spor alanı, 1 adet basketbol sahası ve 2 tenis kortu inşa edilecek.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mert 2021-09-03 10:05:16

sonra musilaj var. su nasıl oksijen alacak sahil kalmadı....

banner393