banner411

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

BAŞKİM’den sertifikalı mesleki eğitimlere devam    

Başiskeleliler’in meslek sahibi olmasında büyük rol oynayan Başiskele Kariyer ve İstihdam Merkezi’nde (BAŞKİM) sertifikalı mesleki eğitimler devam ediyor. 

02 Eylul 2021 18:24
BAŞKİM’den sertifikalı mesleki eğitimlere devam    

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün göreve geldikten hemen sonra seçim beyannamesinde de yer alan ve ilk etapta hizmete BAŞKİM, işverenler ile iş arayanlar arasında köprü oluyor. İŞKUR ile iş birliği içerisinde işverenlerin talepleri doğrultusunda Başiskele’de ikamet eden vatandaşlara iş olanağı sağlayan BAŞKİM,    mesleki eğitimlerini bir yandan sürdürüyor.

KAYNAKÇI YETİŞTİRME KURSU

İş verenlerin kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak için daha önce Muhasebede Modüler Tabanlı Program Kullanma Geliştirme ve Uyum Eğitimi Kursu, Resmi İşlemlerde Ticari Belgelerin Düzenlenmesi Geliştirme ve Uyum Eğitimi Kursu ve Bilgisayar İşletmenliği (Operatörlüğü) Kursu açarak Başiskeleliler’i sertifikalı yapan BAŞKİM, iş verene uygun olan kursiyerleri işe yerleştirdi. Son olarak ilçede faaliyet gösteren fabrikaların yoğun talebi üzerine Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Kaynakçı Yetiştirme Kursu açıldı. 

ÜCRETSİZ EĞİTİM VE SINAV

Başiskele Kariyer ve İstihdam Merkezi tarafından koordine edilen kurs, Başiskele Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Yerleşkesi’nin atölyesinde başladı. Ücretsiz olarak verilen kursta, öğrencilere gazaltı kaynak, alüminyum kaynak, argon kaynak ve elektron kaynak konularında önce teorik bilgiler verildi. Daha sonra kursiyerler, usta eğitmenler tarafından teker teker uygulamalı eğitime tabi tutuldular. Gruplar halinde eğitimlere devam edilen kursun, ilk etabı yarın tamamlanırken ikinci etabı pazartesi günü başlayacak. 

Eğitim sonrası Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Mesleki Yeterlilik Belgesi için sınava ücretsiz olarak girecek olan kursiyerler,  başarılı olmaları halinde belgelerini alarak uygun işlere BAŞKİM tarafından yönlendirilecek.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393