banner410

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Çocuk Ödül Market, Avrupa’da ses getiriyor

İzmit Belediyesi ve İzmit Kent Konseyi tarafından hayata geçirilen Çocuk Ödül Market projesi, ICLEI - Sürdürülebilirlik için Yerel Yönetimler Ağustos ayı haber bülteninde ‘İlham Alın’ başlığı altında 2 bin 500’den fazla yerel ve bölgesel yönetime ulaştı 

02 Eylul 2021 17:10
Çocuk Ödül Market, Avrupa’da ses getiriyor

İzmit Belediyesi ve İzmit Kent Konseyi ortaklığında çocukları geri dönüşüme teşvik etmek amacıyla hayata geçirilen Çocuk Ödül Market, uluslararası alanda yankı uyandırmaya devam ediyor. Çevrenin korunması ve atıkların değerlendirilerek ekonominin canlanması amacıyla birçok geri dönüşüm projesini hayata geçiren İzmit Belediyesi, Çocuk Ödül Market projesi ile ICLEI küresel ağı üzerinden 125’den fazla ülkede 2 bin 500’den fazla yerel ve bölgesel yönetime ulaştı. 

‘İLHAM ALIN’ BAŞLIĞI ALTINDA

İzmit Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü AR-GE ve Proje Geliştirme Birimi tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Çocuk Ödül Market, ICLEI küresel ağının Ağustos ayı haber bülteninde yerel yönetimler için ‘İlham Alın’ başlığı altında yayınlandı. 

“İZMİT YENİ BİR PROJE BAŞLATTI”

ICLEI Sürdürülebilirlik için Yerel Yönetimler Ağustos ayı haber bülteninde “İzmit Projesi Atıkla Mücadele Ediyor ve Çocukları Destekliyor” başlığıyla ‘İlham Alın’ bölümünde gösterilen Çocuk Ödül Market projesi için şu ifadeler kullanıldı: Atık ve döngüselliği teşvik etmek, dünya çapında şehirlerin karşı karşıya olduğu kritik bir zorluktur. ICLEI Üyesi İzmit (Türkiye), aileleri ve yerel çocukları desteklerken aynı zamanda bu zorluğun üstesinden gelmek için yeni bir proje başlattı.

“PİLOT BÖLGE BELİRLENDİ”

İzmit Belediyesi ve İzmit Kent Konseyi, bölge sakinlerinin çocuklarına oyuncak ve ödül karşılığında atıklarını bırakabilecekleri yeni bir geri dönüşüm ve atık toplama merkezi olan “Çocuk Ödül Marketi” hayata geçirmek için birlikte çalıştı. Hacı Hızır Mahallesi’ndeki Kertil Tekke Meydanı'na kurulan yeni atık toplama merkezi proje için pilot bölge olarak seçildi. 11 Mart 2021'de açılan toplama merkezinde ambalaj atıkları, atık piller, atık yağlar, elektronik atıklar ve tekstil atıklarının toplanabileceği konteynerler bulunuyor.

“ÖDÜL KAZANIYORLAR”

Bölge sakinleri, kâğıt-karton, plastik, metal, cam, yağ, pil, elektronik atık, kullanılmış giysi ve kumaş gibi geri dönüştürülebilir atıklarını iş günlerinde merkeze getirebiliyor ve karşılığında ne kadar atık topladığına bağlı olarak kırtasiye, kitap, süt, bisküvi ve çocuk oyuncakları gibi çeşitli hediyeler ve ödüller kazanabiliyor. Yerel geri dönüşümü desteklemek isteyen hayırseverler, kırtasiye ve çocuk ürünleri bağışlayabiliyorlar.

“İYİLİK EVİMİZDE, İYİLİK ELİMİZDE”

Sonuç olarak, bu proje evlerde geri dönüşümü teşvik etmeyi, geri dönüşümü kalıcı hale getirmeyi ve atıkların doğrudan kaynağından ayrıştırılarak toplanmasını teşvik etmeyi amaçlıyor. Tüm bölge halkını katkıda bulunmaya davet ediyor ve “İyilik Evimizde İyilik Elimizde” mottosunu kullanıyor. Projeye malzeme bağışında bulunan ve merkeze atık getiren hayırsever vatandaşlar, düzenli olarak İzmit Çınar Atık Mobil uygulaması ve www.izmitcinaratik.com web sitesinde yer alacaklar.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.