banner410

banner422

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Mali Müşavir Tutuş’un hesabını ben tutturamadım, tutturabilene de aşk olsun

Ak Parti İzmit Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkanvekili Muharrem Tutuş’un İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in 3 yılda şahsi tanıtım ve belediye reklamlarına toplamda eski parayla 1 katrilyon para harcadığını söylemesi üzerine İzmit Belediyesi basın sözcülerinden Cem Şakoğlu ‘Sayın Tutuş’un yaptığı hesabı ben tutturamadım, tutturabilene de aşk olsun’ dedi.  

02 Eylul 2021 10:27
Mali Müşavir Tutuş’un hesabını ben tutturamadım, tutturabilene de aşk olsun

Cem Şakoğlu sözlerini şöyle sürdürdü;

Grup başkan vekiline yakışmıyor

Basına çıkıp daha fazla gündemde kalmak adına ‘Ben söyledim oldu’ mantığı ile açıklama yapmak Ak Parti İzmit Belediye Meclis üyesi ve hatta grup başkanvekiline hiç yakışmıyor. Ak Parti İzmit Belediyesi Meclis üyesi ve grup başkan vekili Sayın Muharrem Tutuş benim bildiğim kadarıyla mali müşavirlik mesleğini icra ediyor. Fotoğrafa bir de bu tarafından bakınca Tutuş’un yaptığı açıklama bana biraz tuhaf geliyor. Sayın Tutuş kendisine yüklediği yalnızca siyaset yapma misyonu üzerinden bile tuhaf geliyor. 

Sayın grup başkan vekili gazetelere yaptığı açıklamasında İzmit Belediye Başkanı Sayın Fatma Kaplan Hürriyet hanımefendinin 3 yıldır eski parayla yaklaşık 1 katrilyon bütçeyi şahsi tanıtımına ve reklamlara harcadığını söylüyor. Daha vahimi de aynı açıklamanın içerisinde burasını altını çizerek söylemek istiyorum ki bunu defalarca söylediğini ve kendilerini uyardığını dile getiriyor. Bir mali müşavirin yaşamının önemli bir bölümünü rakamların kapladığını düşünüyorum. İyi bir mali müşavirin de bu rakamları iyi kullanması ile işinde önemli yerlere gelebileceğini tahmin ediyorum. İşte hal böyle olunca da Tutuş’un yaptığı açıklama beni başka şeyler düşünmeye sevk ediyor. İzmit Belediyesinin yıllık bütçesi 310 milyon lira. Yani İzmit Belediyesi ve Sayın Fatma Kaplan Hürriyet hanımefendi şahsi tanıtımı ve reklamlar için yeni para ile 1 trilyon, eski para ile 1 katrilyon harcamış olsa bizim üç senelik bütçe açık veriyor. Üç sene hiçbir şey yapmadan bu dallara para harcasak toplamda 310 + 310 + 310 = 930 milyon ediyor. Kusura bakmayın rakamları toplamayı böyle küçük çocuğa anlatır gibi anlatıyorum ama söylediğini anlamayanların daha iyi anlaması için bir gerçekliği ortaya koymaya çalışıyorum. Yani o bile Sayın Tutuş’un söylemi ile 1 katrilyon edemiyor. Böyle makamlarda oturan ve toplumu temsil eden insanların bu gibi açıklamaları yaparlarken lütfen biraz daha dikkatli ve topluma saygılı olmalarını rica ediyorum. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner418

banner416