banner410

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

İl Sağlık Müdürlüğü bu tesisi yıkmasın

İzmit ilçesi Bekirpaşa – Gündoğdu mahallesinde bulunan hazineye ait 478 ada, 1 parsel taşınmazı 2009 yılından bu yana ‘Ali Balkaya Spor Tesisi’ olarak kullanılmaktaydı. Ancak İl Sağlık Müdürlüğü’nün bahse konu parselde 112 Acil Sağlık Hizmeti İstasyonu ve Aile Sağlığı Merkezi kuracağını beyan etmesi üzerine mahalle halkının yıllardan bu yana kullandığı tesis için yıkım kararı çıktı. Mahalle Muhtarı Fırat Çiçek’in sosyal medya hesabından yaptığı duygusal açıklamanın ardından İzmit Belediyesi Basın sözcülerinden Cem Şakoğlu ‘Yaşanan duruma inanın biz de çok üzüldük. Bunun başka bir alternatifi olmaması durumu ise bize gerçekten şaşkınlık verici’ dedi.  

03 Eylul 2021 15:50
İl Sağlık Müdürlüğü bu tesisi yıkmasın

Şakoğlu sözlerini şöyle sürdürdü. 

YILLARDIR ertelenen karar şimdi uygulamaya alındı

‘İzmit Bekirpaşa-Gündoğdu mahallesindeki ‘Ali Balkaya Spor Tesisi’ 2009 -2010 yıllarından bu yana aynı isimle ve aynı yerde çoluk çocuk, genç, yaşlı bütün mahalleliye hizmet ediyor. Yani bu tesis yaklaşık 20 yıldır burada. Üstüne üstlük tesislerin buraya kurulmasından bu yana Kocaeli Valiliğinden, Milli Emlak Daire Başkanlığına,  Defterdarlıktan, İl Sağlık Müdürlüğüne ve sonunda İzmit Belediyesine kadar birçok kurum arasında defalarca yazışmalar yapılmış. O zamanlar o tesisi oraya yapan İzmit Belediyesine hazineye ait bu araziyi semt spor tesisi olarak işgal ettiniz diye bir dolu yazılar yazılmış. Fakat bunca yazışmaya rağmen yetkililer bu işi her seferinde ertelemişler ya da tam tabiriyle sümen altı etmişler. Gelin görün ki bu gün İzmit Belediyesinin kontrolünde görünen bu spor tesisi için yıllardır ertelenen karar uygulamaya alınmış. 

KİMSEYİ KIRMADAN, ÜZMEDEN BU İŞİ ÇÖZEBİLİRİZ

Mahalle Muhtarı Sayın Fırat Çiçek’in sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamasının içerisinde ‘Mahallemizde müsait çok yerimiz var. Yıkılacak olan sahanın yerine daha iyisini yapıp kazandıralım’ gibisinden sözler kullanmış. ‘Kimseyi kırmadan, üzmeden bu işi çözebiliriz’ demiş. Aslında biz de aynı fikirdeyiz. Ancak bu halkın paralarıyla yapılmış ve hazır işlemekte olan böyle bir tesis yıkılıp yerine 112 Acil Sağlık Hizmet İstasyonu ve Aile Sağlığı merkezi kurulacağına, daha ekonomik bir yaklaşımla Sayın Muhtarın bahsettiği o çok müsait yerlerden bir tanesine bu merkezi kursak daha verimli olmaz mı? Hem mahallenin gençleri bu işten inanılmaz mutlu olurlar, hem de yıkım için harcanacak para devletin cebinde kalır.

 DOĞRU KARAR ÖNYARGILARI ORTADAN KALDIRIR

İl Sağlık Müdürlüğünün 112 Acil Sağlık Hizmet İstasyonu ve Aile Sağlık merkezini bu alana değil de, civarındaki daha müsait yerlere yapması ise hem halkı mutlu eder, hem algı ve ön yargıları ortadan kaldırır. Bunca yıldır bu yıkım ertelenebildiyse yine ertelenebilir demiyoruz, diyoruz ki bu sorun kökten çözülsün, İl Sağlık Müdürlüğü bu istasyonu ve merkezi aynı bölgedeki bir başka yere imar etsin ve bu konu bir daha açılmamak üzere mutlu sonla noktalansın. Mahalle halkı, muhtarı ya da bizler bu işin böyle olmasını ne kadar arzu etsek de karar tabi ki İl Sağlık Müdürlüğünün.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.