BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

İzmit Kadın Festivali’nin açılışı yapıldı

İzmit Belediyesi, 41 Burda Avm ve Sanatfest ortaklığında kadın üreticileri desteklemek amacıyla düzenlenen İzmit Kadın Festivali’nin açılışı gerçekleşti. Açılışta konuşan Başkan Hürriyet, “Toplum üreten kadınla güçlenir, kadın güçlenirse toplum da güçlenir” dedi 

03 Eylul 2021 16:31
İzmit Kadın Festivali’nin açılışı yapıldı

İzmit Belediyesi, kadın üreticileri destekleyecek organizasyonlarına bir yenisini daha ekledi. Bu kapsamda İzmit Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, 41 Burda Avm ve Sanatfest ortaklığında düzenlenen İzmit Kadın Festivalinin açılışı törenle gerçekleştirildi. Açılış törenine İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, Belediye Başkan Yardımcıları Ünal Özmural, Sibel Solakoğlu ve Emirşah Torun, Koordinatörler Ozan Aksu ve Hakan Yalçın, Kocaeli Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Babalık, Vatan Partisi Kocaeli İl Başkanı Yalçın Arslan, İyi Parti İzmit İlçe Başkanı Pelin Coştur Filiz, İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, 41 Burda Avm Genel Müdürü Funda Olgun, Sanatfest Ekibi, Kocaeli İş Kadınları Derneği Başkanı Nilgün İrteni Yılmaz, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. 

“3 GÜN BOYUNCA DEVAM EDECEK”

Kadın üreticiyi destekleyen birçok proje ve organizasyona imzasını atan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “41 Burda Avm ve Sanatfest ile birlikte düzenlendiğimiz İzmit Kadın Festivali ile bir ilki daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İzmit Belediyesi olarak üretici kadınların desteklenmesi amacıyla bu festivalimizi düzenliyoruz. Festivalimiz 3,4 ve 5 Eylül tarihleri boyunca devam edecek. 

“SÖYLEŞİLER, WORKSHOPLAR VE ATÖLYELER”

Festival kapsamında birbirinden güzel ve keyifli söyleşiler, workshoplar, el emeğinin bin bir türlü halini görebileceğimiz rengârenk stantlarımız var. Bugünden itibaren 5 Eylül tarihine kadar tüm vatandaşlarımız dilediği gibi gezip İzmit Kadın Festivali’ne ücretsiz olarak katılabilecekler. Diyetisyenimiz Gizem Aydın, Kişisel Gelişim Uzmanı Rana Kaplan, Operatör Doktor İnci Çavuşoğlu ve Nazan Bütüner söyleşilerinin yanı sıra tokat baskı, ebru, cilt bakımı ve toplumsal cinsiyet eşitliği gibi atölyeler yine festival kapsamında İzmitlilerle buluşacak. 

“68 KADIN GİRİŞİMCİ İZMİTLİLERLE BULUŞUYOR”

İzmit Çarşısı, İZMEK, Çınar Kadın Kooperatifimiz ve Kadın Girişimler Merkezimizin de arasında olduğu 68 değerli kadın girişimci stantlarda siz değerli vatandaşlarımızla buluşacak. Böylesi güzel festivallerde müzik ve eğlence olmadan olmaz. 3 günlük festival programında bugün Yeni Türkü, 4 Eylül Cumartesi günü Fatma Turgut ve 5 Eylül Pazar günü Suzan Kardeş, İzmit Kadın Festivali katılımcıları ve ziyaretçilerine unutulmaz konserler verecek. 

“KADIN GÜÇLENİRSE TOPLUM DA GÜÇLENİR”

Kadınların hayallerinin peşinden gidebildiği, sanatla ve kültürle daha çok buluşabildiği bir dünya kesinlikle bir hayal değil. Kadının elinin değdiği, emeğinin hakkı verildiği her yer ve her şey güzelleşir. Bizler de burada gerçekleştirdiğimiz İzmit Kadın Festivali ile bunu bir kez daha hatırlatmak istiyoruz: Toplum üreten kadınla güçlenir, kadın güçlenirse toplum da güçlenir.

“YARI FİNAL HEYECANINI BİRLİKTE YAŞAYACAĞIZ”

Bu akşam malum milli maçımız var. Filenin sultanları yarı finaldeler. İstedik ki bu festivalin içerisine o cesur, güçlü ve başarılı kadınların coşkusunu da katalım. Bu akşam festivalimize böyle bir ekleme yaptık. Maç saatinde tüm İzmitlilerle burada maçımızı izleyeceğiz ve ülkemizin bu haklı gururuna hep birlikte ortak olacağız” şeklinde konuştu. 

ÜRETİCİ KADINLARDAN TEŞEKKÜR

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in konuşmasının ardından açılış kurdelesi kesildi. Stantları gezerek kadınlara kolaylık dileyen Başkan Hürriyet, kadın üreticilere desteklerini her zaman sürdüreceklerini söyledi. Birbirinden yetenekli kadın üreticiler, kadınları bu denli önemseyen ve her zaman destek olan bir kadın başkana sahip oldukları için duydukları memnuniyeti dile getirerek Başkan Hürriyet’e teşekkür ettiler. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393