BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

CHP Kocaeli, partinin 98. Yılında Ata’nın huzurunda

CHP Kocaeli, kuruluşun ve kurtuluşun partisinin 98. yaşını Ata’nın huzuruna çıkarak kutladı 

09 Eylul 2021 00:46
CHP Kocaeli, partinin 98. Yılında Ata’nın huzurunda

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Örgütü, partinin kuruluşunun 98. yılında Ata’nın huzuruna çıktı. Kuruluşun ve kurtuluşun partisi CHP’nin 98. yılında tüm illerde ve ilçelerde eş zamanlı olarak düzenlenen tören kapsamında CHP Kocaeli, İzmit Kültür Tepesi’nde bir araya geldi. CHP’liler, ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetimizin tüm neferleri için bir dakikalık saygı duruşunda bulunarak ardından İstiklal Marşı’nı okudu. CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya ve CHP Kocaeli İl Gençlik Kolları Başkanı Zeki Karakadılar tüm örgüt adına Ata’nın huzuruna çıkarak parti çelengini takdim etti.

Günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı şunları kaydetti; “İşgalci kuvvetlere karşı savaşan tüm cemiyetleri Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kendi çatısı altında toplayarak milletimizin bağımsızlığını cephede savunan Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti, 9 Eylül 1923 tarihinde Türkiye’nin ilk siyasi partisi olarak tarih sahnesine çıktı. Daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi adını alan bu partinin neferleri hiçbir koşulda Atatürk’ün ve Cumhuriyetimizin ilkelerinden sapmadan vatanı her daim müdafaaya 98 yıldır olduğu gibi bugün de devam ediyor.

Kuruluşun ve kurtuluşun partisi olarak Cumhuriyetimizin, her mücadelede en ön saflardaki koruyucularıyız. Cumhuriyet’in ilanından tam 50 gün önce kurulan Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir neferi olmak, tam da bu sebeple ağır bir sorumluluktur. Atamızın ‘Benim iki büyük eserim var; Biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisidir’ sözlerinin ağırlığını ve sorumluluğunu partimizin çatısı altında her daim hissediyor ve büyük bir özveri ile çalışıyoruz. Bu bilinçle, Cumhuriyetimizin temel taşları Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik, Halkçılık, Laiklik, Devrimcilik ve Devletçilik ilkelerini simgeleyen altı oku parti bayrağımızda gururla taşıyoruz.

Biliniz ki, ülkemizin, milletimizin çıkarlarına el uzatanlar, Cumhuriyet düşmanlığı yapanlar her daim karşılarında damarlarımızdaki o asil kandan aldığımız cesaretle korkusuzca savaşan bizleri bulacaktır. Cumhuriyetimizin ve partimizin kurucusu büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak tüm genel başkanlarımıza, Cumhuriyet Halk Partisi’ne emek veren tüm partililerimize saygılarımı ve şükranlarımı sunuyorum”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.