banner410

banner422

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Şanbaz Yıldız servislerle ilgili vahim iddiayı dile getirdi!

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız Kocaeli’de işçi servislerinin işçileri taşıdıktan sonra dezenfekte edilmeden öğrencileri taşıdığını söyledi. Velilerin şikayetleri sonrasında açıklama yapan Yıldız, “Bu durum hangi mantıkla açıklanır” dedi. 

10 Eylul 2021 21:23
Şanbaz Yıldız servislerle ilgili vahim iddiayı dile getirdi!

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız eğitim öğretimde yeni dönemin başlamasıyla birlikte yaşanan önemli bir sıkıntıyı gündeme getirdi. Kocaeli’de işçi servislerinin işçileri taşıdıktan sonra dezenfekte edilmeden öğrencileri taşıdığını söyleyen Şanbaz Yıldız yazılı bir açıklama yayınlayarak tepki gösterdi. Artan vaka sayısının yarattığı tedirginlikten bahseden Şanbaz Yıldız, “Kocaeli’de eğitim gören 403 bin öğrenci ve 27 bin öğretmenin hayatını riske atmaya, onları koronavirüs belasıyla baş başa bırakmaya kimsenin hakkı yok” dedi.

YETERİNCE TEDBİR ALINIYOR MU?

Şanbaz Yıldız’ın açıklamalarında şu ifadeler yer aldı: “Dünya genelini ve ülkemizi sağlıktan ekonomiye sosyal hayattan alışkanlıklara her boyutuyla derinden etkileyen koronavirüs salgınının başlangıcının üzerinden yaklaşık iki yıl geçtikten sonra 2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılı nihayet yüz yüze gerçekleştirilmeye başlandı. Dünyayı saran salgın ülkemizde tekrar tırmanışa geçtiğini resmi verilere göre; son 24 saatte 23.846 yeni vaka, 257 vefatın olmasından anlıyoruz. Peki okulların açılmasıyla birlikte yeterince tedbir alınıyor mu? Maske, mesafe ve hijyen kuralları çerçevesinde hareket ediliyor mu?

BU DURUM HANGİ MANTIKLA AÇIKLANIR?

Öğrenci, veli ve servis şoförlerinden aldığımız bilgiler doğrultusunda öğrenci servislerinin aynı zamanda işçi servisi olarak kullandığını öğrendik. Velilerimiz işçi servislerinin sabah işçileri bıraktıktan sonra hiçbir dezenfekte işlemi yapılmadan öğrencileri taşıdığını belirtiyor. Öğrencileri tehlikeye atan bu durum hangi mantıkla açıklanır? Turizm sezonuyla gevşetilen kuralların koronavirüs yokmuşçasına alınmayan tedbirlerin vebalini eylül ayı ile okullarına kavuşan öğrencilerimize ödetemezsiniz.

GEREKLİ TEDBİRLER ALINMALI

Kocaeli’de eğitim gören 403 bin öğrenci ve 27 bin öğretmenin hayatını riske atmaya, onları koronavirüs belasıyla baş başa bırakmaya kimsenin hakkı yok. İşçi servisleri ile öğrenci servisleri mümkünse ayrı araçlardan oluşmalı. Mümkün değilse işçi servisleri her sabah ve her akşam öğrencileri taşımadan önce dezenfekte edilmeli. Başta Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü olmak bütün eğitim kurumlarını, yetkilileri öğrencilerimiz için gerekli tedbirleri almaya davet ediyorum.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner418

banner416