BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Ustalık parası istemeye utanıyorum

Iğdır’da esnafın derdini dinleyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Sönmez isimli ustayla yaşadığı diyalog vatandaşın geçim sıkıntısının hangi boyutta olduğunu gözler önüne serdi. 

16 Eylul 2021 08:02
Ustalık parası istemeye utanıyorum

Yİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ‘Memleket Gezileri’ kapsamında vatandaşın ve esnafın derdini bu kez Iğdır’da dinledi.

Ziyarette Meral Akşener'in Sönmez isimli ustayla yaşadığı diyalog vatandaşın geçim sıkıntısının hangi boyutta olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

"USTALIK PARASI İSTEMEYE UTANIYORUM”

Sönmez usta 4 çocuğunun olduğunu ve çocuklarını geçindiremediğini ifade ederek, “Günde en az 10 eve girip, çıkıyorum. Bu milletin nasıl bir dertli olduğunu bir görseniz… Hangi eve girsem ustalık parası istemeye utanıyorum. Benim şu anda 4 tane çocuğum var. İki tane lise, bir tane de yeni bebek. Ben bunları nasıl doyurayım? Utanıyorum oradan para istemeye. Oradan isteyemediğim parayı ne yapacağım? Çocuğumu geçindiremiyorum. Ekonomi Bakanı’mız diyor ya; “Dolar yükselince her şey yükseliyor” E, dolar düşüyor da niye düşmüyor?” diyerek isyan etti.

Akşener daha sonra Sönmez ustaya eşinin ne yemek yaptığını sordu. Sönmez ise bilmediğini söyleyince Akşener telefon açıp sormasını istedi.

Akşener “Bak ben bilmiyorum inşallah iyi bir şeydir. Ama ağalar duysun diye. Oğlum ağalar duysun diye” dedi.

“ET Mİ? O NE YA?”

Akşener, Sönmez ustaya ne kadar et aldığını sordu, Sönmez usta ise şaşkın bir ifadeyle “Et mi? O ne ya? Kurban Bayramı’nda kestiğim et sonu bitti. O da yani kestik ama nasıl kestik.” şeklinde cevap verdi.

AKŞENER TELEFONU ELİNDEN ALDI VE SORDU

Bunun üzerine Sönmez usta eşini arayarak “Aşkım ne yapıyorsun. Şu anda Meral başkanımız burada sana şunu soruyorum evde ne yemek pişirdin’ diye sordu. Akşener, bu sırada telefonu alarak Sönmez ustanın eşine “Sönmez’in aşkı nasılsın” ne yemek yaptığını sordu.

“ŞÜKÜR ETMEKTEN BAŞKA BİR ŞEYİMİZ YOK”

Telefonla görüşmesini tamamlayan Akşener, “Kızartma yapmış” dedi. Sönmez usta ise, “Çok şükür, şükür etmekten başka bir şeyimiz yok. Yapacak bir şey yok” diyerek cevap verdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393