banner410

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Hizmet-İş’ten şok iddia! Sosyal medyada Cumhurbaşkanı’nı övdü işten kovuldu

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, AKP’li belediyelerde işten çıkarılanlarla ilgili istisnalar hariç genelde tek kelime etmez, fakat söz konusu CHP’li belediye olunca da kendini tutamaz. Bu dikkat çekici tutumu nedeniyle Başkan Ersoy’a, bir sendikacıdan çok siyasetçi gibi davranıyor da deniyor. İdris Ersoy, İzmit Belediyesi yönetimini, sosyal medyada Cumhurbaşkanı’nı öven işçiyi işten atmakla itham etti. Böyle bir gerekçeyle yasal olarak kimseyi tazminatsız işten atmak da mümkün değil, ama Ersoy aksini iddia etti. Başkan Ersoy’un basına servis ettiği belgelerde işten atma gerekçeleri arasında Cumhurbaşkanı’nı övmek değil kurumu sosyal medya üzerinden karalamak, tehdit ve yüz kızartıcı bir itham var. Nitekim İdris Ersoy’da açıklamasında detaylara inmese de bu duruma değinmiş. Kuşkusuz sebep ne olursa olsun; hiç bir işçinin ekmeği ile oynanmaması da gerekir. 

16 Eylul 2021 12:56
Hizmet-İş’ten şok iddia! Sosyal medyada Cumhurbaşkanı’nı övdü işten kovuldu

İşte Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şubesi adına medya kuruluşlarına servis edilen o haberin içeriği şöyle: 

SOSYAL MEDYADA CUMHURBAŞKANI’NI ÖVDÜ İŞTEN KOVULDU

İzmit Belediyesi ulaşım müdürlüğünde 11 yıldır araç sevk amiri olarak çalışan İsmail Özkol, uğradığı iftira sonucu Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne sürüldü. Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde çalışırken Cumhurbaşkanına olan sevgisini ifade eden ve uğradığı haksızlıkla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle tazminatsız şekilde işten çıkartıldı.  

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy konu ile ilgili yaptığı açıklamada “ İzmit Belediyesi çalışanı ve üyemiz İsmail Özkol 11 yıl çalıştığı Ulaşım Müdürlüğü’nden temizlik işlerine sürülmüş, pandemi sürecinde kronik hastalığı olmasına rağmen kronik hastalığı olanlar Cumhurbaşkanı genelgesi ile idari izinli sayılırken üyemiz zorla çalıştırılmış,  sonrada  sosyal medyada belediye yönetimi ile ilgili hiç bir hakaret ve eleştiri yokken disipline sevk edilerek tazminatsız olarak işten çıkarılmıştır. 29 Mart 2019 yerel seçimlerinden önce hiç bir  işçinin emeği ve işi ile oynamayacağım diyerek seçimleri kazanan Fatma Kaplan Hürriyet yönetimindeki İzmit Belediyesi iş başına gelir gelmez yüzlerce işçiyi işten atmış veya baskı ve mobbingle işten çıkarılmalarına sebep olmuştur. Bütün çalışanları AK Parti’nin  militanı gözüyle görülmüş, işçiler bilerek çalışmıyor, fazla işçi işe alınmış söylemleri ile kendi başarısızlıklarını işçiye yüklemişlerdir. 

Ancak işten çıkardıkları işçilerin çok daha fazlasını işe almışlardır. Milletvekilliği döneminde AK Parti iktidarını tek adamlıkla, antidemokratik uygulamalarla, işçi düşmanlığı ile suçlayanlar; yönetime gelir gelmez nerdeyse tüm kesimlerle kavga ederek,  işçiler üzerinde antidemokratik uygulamalar ve baskılar kurarak İzmit Belediyesi’ni belene kampına dönüştürmüşlerdir. Dahası işçilerin sosyal medyada hesapları tek tek inceleyerek kendi siyasi görüşlerinden olmayanları mobbing  ve işten çıkarmalara tabi tutmuşlardır.  Bu ceberut anlayışı tüm Kocaeli işçileri ve kamuoyu yakından takip etmektedir.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.