banner410

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Çocuk Ödül Market Projesi İzmit’e yayılıyor

İzmit Belediyesi ve İzmit Kent Konseyi tarafından çocukları geri dönüşüme teşvik etmek amacıyla başlatılan ve Avrupa’da ses getiren Çocuk Ödül Market projesi Çukurbağ ve Şirintepe’de de başladı 

17 Eylul 2021 03:52
Çocuk Ödül Market Projesi İzmit’e yayılıyor

ICLEI – Sürdürülebilir Kentler Birliği tarafından da örnek uygulama olarak gösterilen Çocuk Ödül Market, çevre duyarlılığını arttırmaya devam ediyor. Çocukların kâğıt-karton, plastik-pet, cam, pil, elektronik atık, tekstil atığı, atık yağları getirerek ödül kazandığı projenin yeni şubelerinin açılışı gerçekleşti. Çocuk Ödül Market, Hacıhızır Mahallesi’nin ardından Çukurbağ Mahallesi ve Şirintepe Mahallesi’nde de başladı. 

HEDİYELER VERİLDİ

Çukurbağ Mahalle Muhtarlığında gerçekleştirilen programa İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Havva Açıkgöz, Çukurbağ Mahalle Muhtarı Yaşar Tüzer, Hacıhızır Mahalle Muhtarı Lütfü Bodur, Veliahmet Mahalle Muhtarı Kadir Kızıl, Hacıhasan Mahalle Muhtarı Ömer Uzun ve mahalle sakinleri katıldı. Programda projeye destek veren çocuklara hediyeler verildi. 

“2. AŞAMA BAŞLADI”

Çukurbağ’da gerçekleştirilen etkinlikte konuşan İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, “Bir projeyi hayata geçirmek önemli ama onu sürdürebilir kılmak daha önemli. 4-5 ay önce başlattığımız proje bugün ikinci aşamasına başlıyor ve önemli bir eşiği atladı. Çukurbağ Mahallesi’nin Geri Atık Toplama Merkezi’ni ve Şirintepe Mahallesi’nin Geri Atık Toplama Merkezi’ni hayata geçiriyoruz.

“DÜNYAYA ÖRNEK GÖSTERİLDİ”

Sürdürülebilir kentsel kalkınmayı amaçlayan Almanya merkezli ICLEI – Sürdürülebilir Kentler Birliği tarafından Çocuk Ödül Market Projesi 125’den fazla ülkede 2 bin 500’den fazla yerel ve bölgesel yönetime ulaştı. Projemiz ICLEI tarafından örnek uygulama olarak dünyaya gösterildi. 

“ÇOK ÖNEMLİ PROJE”

Bu çok önemli bir şey. Böyle bir şeye imza atan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ve belediye çalışanlarını kutluyorum. Çocuklarımıza örnek olmak, onlara geri kazanımın önemini aşılamak için çok önemli bir proje” dedi. 

“AMACIMIZ FARKINDALIK YARATMAK”

Programda konuşan İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Havva Açıkgöz, “İzmit Belediyesi olarak geri dönüşümde farkındalık yaratmak için İzmit Kent Konseyi ile birlikte yürüttüğümüz Çocuk Ödül Market projemizin ikinci şubesini açıyoruz. Amacımız mahallemizdeki çocuklarımıza ve vatandaşlarımıza çevre bilincinin oluşturmak. Bunu yaparken çocuklarımızı da ödüllendiriyoruz 

“EĞİTİM DESTEĞİ OLARAK DÖNÜYOR”

Projemizle çevre ve ekonomi açısından çocuklarımızı bilgilendiriyoruz.  Vatandaşlarımız Çınar Atık uygulamasını telefonlarına indirerek hangi noktada atık konteynerlerimiz var bunu öğrenebilirler. Vatandaşlarımız bizlere görüşlerini bildirebilirler. Vatandaşlarımızın görüşleri İzmit Belediyesi için çok önemli ve değerlidir. Toplanan tüm atıklar geleceğimiz olan çocukların eğitim desteği olarak geri dönüyor” ifadelerini kullandı. 

TEŞEKKÜR ETTİ

Çukurbağ Mahalle Muhtarı Yaşar Tüzer, “İzmit Belediyesi ve İzmit Kent Konseyi’nin ortak düzenlediği Çınar atık ve Çocuk Ödül Market Projesi’nin mahallemizdeki açılışını yapıyoruz. Projemiz hayırlı olsun. Etkinliğe katılan herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

ŞİRİNTEPE’YE DE ŞUBE AÇILDI

Çukurbağ’daki programın ardından Şirintepe Mahalle Muhtarlığına geçildi ve Çınar Ödül Market Projesi’nin bir diğer şubesi açıldı. Şirintepe Mahalle sakinleri ve topladıkları atıkları getiren çocukların katıldığı programda konuşan Şirintepe Mahalle Muhtarı Nilgün Düzen, “İzmit Belediyesi ve İzmit Kent Konseyi tarafından hazırlanan bu projeye mahalle olarak biz de destek veriyoruz. Projede emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Mahallemin duyarlı, doğa ve çevre dostu insanlarını projeye katkı vermeye davet ediyorum” dedi. 

“ÖDÜL KAZANIYORLAR”

Bölge sakinleri, kâğıt-karton, plastik, metal, cam, yağ, pil, elektronik atık, kullanılmış giysi ve kumaş gibi geri dönüştürülebilir atıklarını iş günlerinde merkeze getirebiliyor ve karşılığında ne kadar atık topladığına bağlı olarak kırtasiye, kitap, süt, bisküvi ve çocuk oyuncakları gibi çeşitli hediyeler ve ödüller kazanabiliyor. Yerel geri dönüşümü desteklemek isteyen hayırseverler, kırtasiye ve çocuk ürünleri bağışlayabiliyorlar.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.